Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Razvesti se od dece
staro
  (#20 (permalink))
simke
Senio®
simke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimumsimke je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: 01.09.2008 06:17
Pol: Muško
Odgovor: Razvesti se od dece - 11.12.2007, 09:21

Citat:
Mish kaže: Pogledaj poruku
Možda treba da pojasnim "razvod od dece".
Kako kome, možda treba malo da pojasniš ...

Citat:
On rezultira time da otac 6 godina ne vidi i ne pita za svoje dete.
On rezultira time da majka napušta svoje dete i gradi neki novi život u kom za njeno dete nema mesta.
On rezultira time da majka nudi ocu čuvanje zajedničke dece uz nadoknadu kakva bi se platila i nekoj nepoznatoj ženi koja bi čuvala decu.
........
Primera je na žalost ili na sreću prilično ...

Citat:
Nabrojala sam po nešto iz tri slučaja koje znam.
Da li treba još da nabrajam?
Možda,
možda treba još da nabrajaš,
možda treba još da pojasniš ...

a možda ja nisam dovoljno pažljivo čitao poruke u ovoj temi pa sam dobio utisak kako je većina van teme ...

• Tražila si odgovor na pitanje koje je jasno iskazano u naslovu, pa da počnem u tom smeru ...

Mislim da je sasvim u redu da se neki roditelji razvedu od svoje dece, takvi roditelji nisu ni trebali da imaju decu i jedna od boljih opcija je da ih se odreknu ... lošije opcije su da ih kao kakav teret vucaju za sobom kroz život zajedno sa svim onim što im oni takvi mogu podariti.

Nekima bi trebalo zakonom oduzimati decu, jednostavno ne zaslužuju baš svi decu ... mnogi u suštini i ne znaju šta će im deca ali eto kad su već tu mogu da posluže za razne stvari, nekome kao čuvari veze, nekome kao izgovor za patnju i muke, za žrtvovanje i ko zna šta sve ne ... mi smo maštovit narod i skloni smo da smislimo svašta i svakakva opravdanja.

Koliko god meni bilo neprihvatljivo da neko zanemari, ne brine, napusti i zaboravi na svoje dete zdravorazumski razmišljajući primoran sam da tvrdim kao što sam gore naveo.

PS.
Učestvovaću i dalje u ovoj temi ...
sada bih još samo dodao dva zapažanja, jedno kao primedbu a drugo kao pitanje, neću nikoga lično spominjati ali dovoljno je da oni koji shvate razmisle o tome što ću napisati.

- Ne znam koliko je uputno koristiti pojmove polubrat i polusestra jer oni nemaju izgrađen stav o tome i ne vidim potrebu da im mi delimo nešto na pola, naročito ne nešto tako vredno kao što su to brat i sestra.

- Ružno i tužno mi je kada čujem izraz žrtvovati se za dete, uvek se pitam kada će mu takav roditelj pokazati račun za to svoje žrtvovanje ... da li posle 17-te?

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice