Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: CPU Temperatura
staro
  (#11 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 26
Odgovor: CPU Temperatura - 03.12.2007, 12:08

Ne znam zashto je temperatura ploche 43˚C, chini mi se da je malo prevelika... Pitanje je da li AUX zaista meri temperaturu ploche, ili nesht drugo... Mozhda temperatura chipseta? Ko zna... Meni je pod punim oteretjenjem, temp ploche maximalno do 35˚C, u dooobro zagrejanoj sobi...

A shto se tiche logike CPU temperature... Naravno da CPU mozhe da bude ispod sobne temperature, jer se CPU ne hladi sobnom temperaturom Al' sam ga srochio...

Naime, ventilatori prave strujanje vazduha, koje odvodi vishak toplote sa rebara hladnjaka... Dobar hladnjak odlichno provodi toplotu, i tako CPU lagano mozhe da bude na 20ak ˚C, kad nishta ne radi... Naravno, kod klokovanja, temperatura se povetjava, povetjavanjem voltazhe jezgra... Zato su neophodni bolji i jachi hladnjaci, ventilatori, vodeni sistemi, hladjenje sa technim N2, i slichno...

Povetjanje voltazhe za 0.1 na RAM modulima ne bi trebalo da utiche tako drastichno na temp ploche... Smanjenjem voltazhe, smanjuju se performanse...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice