Citat:
Galahad kaže:
I pretpostavljao sam da su ih "opravili"... Ionako tje sledetji koji pazarim biti Baracuda, al' neka veeeeelika... Tipa 500G 
|
Šta fali ovom disku:
Western Digital Caviar SE16 500GB SATA II (WD5000AAKS)
Volem WD a volem i Seagate ... da ne pomisliš kako forsiram WD.
Dodao bih kako sam imao i imam nekoliko Maxtor HDD ali nemam loših iskustava sa svojim diskovima.
Maxtor se kod nas jedno vreme jako puno kupovao, taj trend je i danas prisutan tako da mi je sasvim razumljivo da je bilo i biće primedbi na njihov kvalitet shodno brojnoj zastupljenosti na tržištu i u računarima.
Jedina serija stvarno loša u zadnjim godinama je bila njihova serija od 120GB ali takvih promašaja na tržištu su imale i druge velike kompanije pa medju njima Seagate, WD itd.
Pojedinačne loše serije su svi imali i po njima se ne može doneti neki generalno tačan sud o proizvođaču.
Naša sreća je što mi shodno našoj platežnoj moći, pa donekle i iskustvu ne kupujemo nikada friške proizvode već uvek sačekamo prve reakcije onih najradoznalijih i najnestrpljivijih korisnika koji sve moraju prvi da probaju ... tako da naša iskustva i nisu toliko loša jer ne kupujemo sumnjive modele, već se prethodno dobro upoznamo sa proizvodom koji odabiremo.
• Cene diskova su sve povoljnije da polako učvršćujem ideju da počnem čuvati podatke na njima umesto što pravim kopije podataka na DVD.
Lepo kupim
WD Book

i Bog te veselio ...
kada ga popunim dodam sledeći i tako redom.
PS.
Prvi Seagate HDD koji sam kupio bio je od 90MB a koštao je preko 900 DM, znači jedan 1MB = 10 DM a danas je to sve džabaka ...