Citat:
irnik kaže:
Gledam nesto ovu listu i iznadih se kad vidjeh da pored Norvezana, Austrijanaca i ex-SSSR ima takmicara i iz drugih zemalja. Cini se da su ovo uglavnom Evropljani.
Cini mi se da nema ni Kanadjana, ni USA ni Japanaca koji su tradicionalno dobri u ostalim zimskim sportovima. Ili su i oni mozda ko ovi nasi 
|
Ove godine se trke svetskog kupa po prvi put održavaju u Koreji. U zadnjih 10 godina, koliko se ja saćem (možda se i varam) sve trke su održane u Evropi.
Mislim da je taj vikend i učinjen kao ustupak Azijskim zemljama, i Kinezi i Japanci ulažu dosta u bijatlon, Kinezi su već prošle godine dokazali da nisu daleko odEvropljana... prošle godine im je glavni strateg reprezentacije bio Nemac

moguće da je i ove, u svakom slučaju, Kinezi dobro stoje i u ženskom, a po ovoj trci sve su bolji i u muškom bijatlonu
Bijatlonske velesile su Rusi, Nemci i Norvežani. Švedjani trenutno stagniraju, ženski bijatlon im je puno izgubio odlaskom Magdalene Frosberg. Ana Karin Olafson je nesumnjivo dobra kros kantri skijašica, odlaskom Nemice Uši Dizl i Norvežanke Liv Grete Poire u "penziju" možda i najbolja. Nažalost, često zna da omane sa pucanjem.
Finci su nekad bili u vrhu, no pre desetak godina su imali doping aferu, kada im je skoro ceo A tim bio suspendovan, i otada neuspevaju da se oporave, slično je i sa Austrijancima, i kod nas se dosta pisalo o nekom Astrijskom doktoru koji se našao u olimpijskom selu (u Torinu), pa su ih i karabinjeri motali, epilog, sutradan nije bilo ni doktora, ni jednog člana reprezentacije, krišom su prešli preko granice, a u sobi tog takmičara su navodno nadjene kese sa krvlju.
Ameriknci su dosta dobri, Džej Hakinen već odavno učestvuje u trkama svetskog kupa, i postiže solidne rezultate. Pošto je tek napunio 30-u godinu od njega se najbolji rezultati tek očekuju
Velikoj trojci su najbliži Francuzi, Defran je to potvrdio ovom trkom