Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: sira porodica
staro
  (#3 (permalink))
Andjelika
Poznata faca
Andjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članovaAndjelika je miljenik mnogih članova

Član od: 19.01.2007.
Poslednji login: 14.09.2008 17:46
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: sira porodica - 29.11.2007, 02:15

Bez obzira na sve nesuglasice i shto me pojedini chlanovi shire famile nerviraju, zaista se trudim da sa svima odrzavam kontakte.
Moji roditelji su jedinci, pa nemam te bash rodjene tetke, stricheve.... Ali njihovi roditelji nisu jedinci te imamo relativno veliku familiju.
Neki zive blizu i njih vidjamo skoro svakodnevno ( kad sam kutji naravno), neki opet zive u inostranstvu, ali to ne znachi da smo manje bliski.
Ja lichno sam chak bliza sa ovima u inostranstv nego sa ovima kutji....
Msn i ostala tehnika radi punom parom.
A i oni prilichno cesto dolaze, provodimo mnogo vremena zajedno...

U svakom sluchaju, meni prvoj mnogo znachi shira porodica i dobri odnosi izmedju chlanova porodice.
Iskreno, lepo je znati da uvek mozesh da odesh kod njih, da se i tamo osetjash kao kod svoje kutje...
Leti se najcheshtje samo selimo od jednih do drugih.
Danas ruchak kod nas, sutra kod strica, prekosuta kod tetke, pa naksutra kod druge tetke, pa kod strininog brata.... ma haos smile.gif Deca se druze, svima zabavno.....

Kazem ima pojedinaca s kojima se pokachim, ali to uopshte ne znachi da tjemo se mi posvadjati i da netjemo govoriti, ne, sve cool.

U svakom sluchaju, truditju se da i moja deca odrastu sa tom pripadnoshtju velikoj porodici/familiji. Uopshte to nije beznachajno za samopouzdanje deteta. I nije zanemarivo kad znash, da ma shta se desilo, ma kakvo njesra da napravish, uvek ce se natji neko iz familije spreman da te chupa.

Setjam se kad smo otishli na svadbu, familija moje prababe.... Ja nisam mogla da verujem koliko nas ima!
Recimo, sa njima se vidjamo uglavnom po svadbama i sahranama, ali to ne znachi da jedni drugima necemo pomoci kad nekom pomoc zatreba.
I zaista ne znam da je neko nekom odbio uslugu ili bilo shta slichno.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~

S druge strane, veliki broj ljudi koje poznajem ima zaista velike familije, tipa, baba i deda imali 6 dece.... Deca ne poznaju rodjene tetke i stricheve! Meni je to nepojmljivo!
Stvarno ne mogu da shvatim da se oni nikad ne okupe, recimo kod babe i dede ili bilo gde drugde.....

Ja kao najstarija u nekoj "najblizoj siroj familiji" pa uvek okupljam klince oko sebe, uvek mi puno dvorishte, leti narochito...

Ne znam ja sve svoje dalje rodjake, ali znam bar one "najblize"......

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~

Meni bi bez mojih bilo dosadno, i zaista ne vidim ni jednu negativnu stranu dobrih rodjachkih odnosa.

Smatram da nas iz ovog suludog vremena samo okretanje porodici i familiji moze spasiti.

Moras prihvatiti poraze i pobede,
moras se navitji na tugu i sretju,
moras da volis i da te vole,
moras biti deo stvarnosti,
ipak,
nikada ne napustaj svoje snove!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice