|
Odgovor: Babojebac -
28.11.2007, 20:14
EEHh!!!
Šta to beše, aha setio sam se: Mene više ne privlače ni plus, a ni minus, tu sam negde na niveli. Ove starije se spremaju da "bace kašiku", a ove mlađe nemaju dušu, poginuo bih za đžabe!
Skoro sam pročitao jednu knjigu a naslov je "Tim", ne kao ekipa tim već kao ime muške osobe. Ona upravo opisuje jedan zanimljiv odnos dame u godinama, devojke, i mladića malo psihički nerazvijenog, ali zato izuzetno lepog i jakog, i sve se završava hepiendom po oboje. A dali je tako u životu, pa neznam. Prva iskustva u selu, pogotovu moja generacija i oko nje je imala upravo sa ženama znatno starijim od nas, a koje smo popularno zvali učiteljicama, bilo je tu razlike u godinama i duplo u odnosu na naše. Ali to najčešće brzo prođe kada progledasmo i videsmo da pored starih "koka" ima i "piletine", i normalno okrenusmo se većina nas prema pilićima. Znam neke kojima je to prvo krštenje bilo i najslađe pa i pored drugačije ponude i danas se odlučuju na koke starije. U ovom životnom dobu, u kome sam ja sada ne gledam mnogo napred, ali se ne vraćam ni mnogo nazad, tu sam gde sam i izleti mi nešto ne prijaju!
Kako god sada izabrao moralo bi da zaboli, ili mene ili druge oko mene, kao u onoj dosetki: nema ljubavi bez bola, reče zec i siđe sa ježa. Ja ipak neću u tu priču-dosetku.
I još nešto. Moj komšija je imao tada oko 50 i kusur godina, kada je na naše opaske i komentare za nešto mlađe devojke od nas, imao ovakav komentar: Vi jurite ove babe da ne poumiru, a nama prepustite ovu decu jer će te ih vi ipak sačekati, a mi ćemo polako za babama na onaj svet, dajte nam šansu. Nismo im dali šansu, i ipak su otputovali za babama.
|