Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima
staro
  (#21 (permalink))
Galahad
Lala, Bogu 'Fala
Galahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostaleGalahad je uzor za ostale

Član od: 05.07.2006.
Poslednji login: 26.06.2008 21:19
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Kadrovi u skolama/fakultetima - 28.11.2007, 12:15

Evo doshao i deda Galahad da malo gundja

Slazhem se da je kadar katastrofalan, i da je malo broj onih koji se zaista trude da rade svoj posao zadovoljavajutje... I zaista, kako ih drugachije nazvati, do entuzijastima...

Setjam se prvog razreda, zapala mi je stvarno dobra uchiteljica... Trudila se zhena oko nas... Onda smo se preselili, i ja promenim shkolu... I zapadne mi budaletina od uchiteljice... Kao se ona tu neshto kvazi-trudila oko nas, ali je u glavnom bolelo uvce za nas... Imala je jednog miljenika, chija je mama bila neki vajni doktor, i sredjivala joj neke lekove, i donosilo njeno detence kafe, chokolade i ostale drangulije uchiteljici... I taj vazdan 5 vukao, iz svega...

Prodje nekako i to... Doshli nastavnici... Bilo je i ovakvih i onakvih... Najbolja, moram retji, je bila nastavnica likovnog i nemachkog (koja kombinacija )... Zhena se upirala zaista svim snagama da nam objasni taj prokleti nemachki, i dopunske chasove organizovala, chak je i privatno drzhala chasove koje nije naplatjivala... Zhena je bila nevidjena... Predavala nam je samo godinu dana, a posle je otishla u penziju... Naravno, te dve jadnice koje su je zamenile... Bolje da ne komentarishem...

Profesor srpskog, do 6. razreda, genije... Chovek potkovan znanjem, i znanjem da prenese to znanje... Izvrstan pedagog... Dugo se dvoumio da li da ostane u shkoli, ili predje na fakultet... Posle je preshao na fakultet... Bash me zhivo zanima kakav je tamo profesor, kakvo mishljenje imaju o njemu studenti... Profesor Milivoj Nenin, mislim da predaje na filozofskom.. Ako nekom od studenata ovde na forumu predaje, bash me zanima vashe mishljenje o njemu...

Nastavnica koja ga je zamenila, je isto bila izvrstan pedagog, mada ni prineti njemu... Imala je znanje, mada joj je malo manjkalo autoriteta, ali je znala znanje... Trudila se "above and beyond duty", tj. i vishe nego shto se zahtevalo od nje...

To bi u osnovi bilo to od kvalitetnog kadra u mom osnovnom obrazovanju...

U srednjoj sam imao tu i tamo po nekog dobrog profesora... Pokojni razredni, predavao je istoriju... E to je bio lik... Omiljeni profesor u shkoli, prijatelj svih djaka, pedagog, i najvazhnije, znao je da te nauchi neshto...

Profesorica par struchnih predmeta (tehnologija obrade metala, programiranje cnc mashina, i praktichna nastava na cnc mashinama)... Zhena sa nevidjenom kolichinom znanja... Knjigu retko kad da je otvarala... Znam da nam je ruka otpadala koliko smo pisali... I bash smo se proshle godine lepo isprichali, kad smo se prvi put okupili da proslavimo 5 godina od mature...

Hm... Josh neko, josh neko... Ima josh par, ali sad bash da krenem da opisujem svakog ponaosob...

Sa faxa bash i nemam neko pozitivno iskustvo... Jes' da nisam dugo ni ishao, al' none the less

Profesor matematike I, dekan fakulteta... Monoton glas, tih, i dosadan... Da zaspish u amfiteatru, a nas 100 unutra... I naravno, svi prichaju... A on tjuti, piskara po tabli, i bash ga briga...

Profesor principa programiranja mi se chinio izuzetak, prilichno nam je lepo i zanimljivo prichao, bio dinamichan...

Ostatak, totalno nezanimljiv... Suvoparna predavanja, prepisivanja iz knjige..

Kad se sve sabere i oduzme, samo mogu da se slozhim sa svima... Kadra nam fali, i to jako puno... Dzhaba extra teorija, kad nam u praksi studenti katastrofalni... Ja maltene napravio biznis od radjenja diplomskih studentima sa PMF, smer programiranje... Mislim da je to malo zhalosno... Da posle 5+ godina studiranja, oni to i dalje ne znaju...

Profesori koje uopshte ne zanima da nastave da se savrshavaju, odbijaju sve novo, tvrdnjama da to nishta ne valja, ovo staro je bolje, itd, itb...

Ko tje reformisati shkolstvo, ja ne znam, i gde tjemo natji dobar kadar... Svaka generacija je sve gora i gora, i samo po koja svetla tachka zasija u tom crnilu namrshtenih faca, koje ne zanima student, vetj samo kako da napuni dzhep...

Zhalosno...

Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice