Citat:
Elem, dođe u nedelju, ja pogledam šta su radili od našeg prethodnog viđenja. Dođe opet u utorak. Pogledam svesku, radnu svesku, radni list,... Za dva časa ni jedne cifre, ni jednog slovceta upisanog. Pitam klinca: "Pa, šta si ti radio na dva časa matematike?" Kaže, radili su zadatke na tabli, a nastavnica je rekla da svi samo gledaju, da ne treba da pišu. Dođe u četvrtak. Opet, ništa nigde nije novo dopisano. Pitam ga jesu li opet gledali u tablu. Kaže da jesu. Dođe opet u nedelju. Ista priča.
|
To ti je praksa danas

Potpuno isti slučaj je i u školi u koju ide moje dete i u nekim školama u koje idu deca mojih prijatelja. Moje dete jako retko ima domaći, i kad je objašnjeno da je to neka metoda

počela sam mu ja zadavati domaći iz svakog predmeta i zadatke. Postoje i čitave lekcije u sveskama a upisan samo naslov u zaglavlju i sve praznoooooo

"Učiteljica je rekla da ne moramo da pišemo"

Neka deca, bre, u četvrtom pišu kao prvaci, slova mešaju, jer se u školi ne radi dovoljno sa njima, a imaju nezainteresovane ili prezauzete roditelje koji su ih upisali u školu da bi naučili nešto...
Citat:
Postoje entuzijasti ( kako da ih nazovem drugačije ) koji se bukvalno dovijaju na sve moguće i nemoguće načine, ne bi li se usavršavali, da bi bili u toku, jer se konstantno nešto menja - za razliku od većine njihovih kolega koji su se ili umorili, ili ih zaista nije briga.
|
Njima svaka čast, a o nepismenoj bagri, koja se uglavnom smestila u bazu, od prvog do četvrtog razreda - sve najgore.
Citat:
Nekvalitetan nam kadar, to je moj generalni stav, sa časnim izuzecima, ali većinski nekvalitetan.
|