Naravno da nismo ovde da se svadjamo, vetj da iznosimo svoja mishljenja...
Za 60 km/h... Lepo je to shto ne smeju, ali da ne mogu... Nekoliko puta sam video svojim ochima na brzinometru da kazaljka predje i 70 hm/h, tako da ili nemaju svi busevi blokadu na 60, ili su ljudi nashli nachin da je obidju...
Obashka to shto nash zakon pishu vrlo nestruchni ljudi, pa stave ogranichenje na 60 km/h... Koliko sam uspeo da izGooglam, ogranichenje brzine za buseve po svetu je uglavnom na oko 40 km/h, izuzev na auto-putevima...
Koliko sam uspeo da vidim, tezhina praznog autobusa, Neobus 501 G-2006 iznosi 10.640 kg... 10 tona... Pretpostavljam da i ovi skrnavi Ikarbusovi su tu negde te tezhine, nishta im na sajtu ne pishe...
Pod uslovom da spazi opasnost na vreme, zaustavno vreme praznog autobusa je oko 50m... S tim shto tje putnici da ostanu bez ruku, koje tje da ostanu da vise na drzhachima... Pod uslovom da je suva podloga, naravno... Kad se dodaju tu i putnici, i vreme reakcije... Mozhe to da bude lepih stotinjak metara zaustavnog puta... Previshe, po mom mishljenju...
Hajde da i uzmemo to kao sigurnu chinjenicu, da ne mogu preko 60 km/h da idu, to je opet previshe brzo, kad se prevoze ljudi, koji stoje... Gde jurcaju, kuda se zhurite?
Opet podvlachim, da nisam naveo da su svi vozachi takvi, vetj, po mom dosadashnjem iskustvu, veliki broj njih... Ponovo tju retji, chast izuzecima... Povremeno se i nadje neki vozach koji me zapanji ljubaznoshtju i vozhnjom... Pre nekih par meseci je jedan odbio da krene sa stanice, dok neko ne ustane da majka sa detetom sedne... Budutji da sam od onih koji voli da zivka, nazvao sam GSP da pohvalim tog vozacha... Kao shto zovem svaki put kad se zadesi da me voza neka budala... Sad, da li iko reaguje na te moje pozive, to ne znam...
Elem... Ne znam da li je iko video da je devojka pala, i da li je iko pokushao da pomogne, nisam bio tamo... Ja da sam bio tamo i video, normalno da bih pokushao da pomognem... Ono shto je ovde poenta, je kako to da nije video? Koliko sam ja primetio, retrovizori na autobusima imaju i onaj deo dole, koji prikazuje shta se zbiva uz sam put, odnosno oko tochkova, mozhda greshim... Problem je shto izgleda retko ko vodi rachuna o ljudima... Vetjina ima stav "vi ste tu zbog mene, ne ja zbog vas"... To naravno nije karakteristichno samo za JGSP, vetj za svaki posao koji ukljuchuje rad sa klijentima...
Daka021, meni nikako nije bila namera da kazhem da si i ti takav vozach (ako radish u JGSP), vetj sam iznosio svoje mishljenje kako se vetjina, ne svi, vozacha odnosi prema radu... To nisam chuo od ovog ili onog, sve shto sam naveo sam svojim ochima video, odnosno prisustvovao... Mozhda si bash ti onaj kog sam pohvalio