Citat:
Galahad kaže:
Sinak, jesi ti to advokat nechiji? Hotjesh da kazhesh da vozachi JGSP Novi Sad znaju da voze? Kao shto rekoh, chast izuzecima... Prvo, ja se retko kad i vozim autobusom... Drugo, od chega spashavaju zhivot nekom? Od aviona, ili od samog sebe kad voze 120 kroz grad? Kad vozish ljude, onda si dogovoran za njihovu bezbednost, i treba da budesh svestan tezhine vozila, i koliko mu treba da se zaustavi... Idi, stani malo pored ovog novog, nazovi bulevara Subotichkog... Meri koliko brzo voze autobuse tuda... Kao da su na trkama...
I ja ne ulazim kao baba, ulazim onoliko brzo koliko mi guzhva u autobusu dozvoljava da udjem... A njegov POSAO je da cheka da svi BEZBEDNO udju i izadju iz autobusa, pa makar morao na stanici stojati 10 minuta... Nagledao sam se ja raznih vozacha...
A vidish... Mozhda si ti neki od vozacha JGSP Novi Sad, pa se osetjash prozvanim? 
|
Ja nisam dosao ovde da se svadjam sa nikim nego da objasnim da nije ni blizu tome sto pricate.kao prvo za brzinu,ni jedan bus ne moze da ide kao sto ti mislis a kao drugo ni jedan vozac ne sme da vozi vise od 60km/h,jer i ne moze jer je blokiran na toj brzinu ali zbog gabarita se svakom amateru cini da ide preko 100km/h,cisto da se zna za pojedince
Citat:
pero_M kaže:
Mislim da nam je Daka021 pokusao izneti glediste sa aspekta vozaca autobusa.
Apsolutno se slazem sa njim. Sa njegove tacke gledista, ubica je onaj koji namerno ubije, a ako se slucajno nadje pod tockovima onda je to kolateralna steta (valjda).
Sto se prevoza stoke tice tu je delimicno u pravu. U civilizovanim drustvima stoka se prevozi u tako prljavim vozilima, jedino se malo vise pazi kod kocenja, da ne bi koji komad stoke polomio nogu, jer ce onda tu stetu morati da nadoknadi vozac.
Sto se ulaska i izlaska iz autobusa tice, to su samo puste zelje nasih nestrpljivih vozaca. Oni bi voleli da prevoze atleticare, koji bi se u roku od 5 sekundi ukrcali i iskrcali iz autobusa, ma mozda i u hodu da se nas vozac ne bi umorio zaustavljajuci i ponovo pokrecuci vozilo. A znate kako je to komplikovano. Takodje u domen zelja je i da se raskrci jedna ili cak dve kolovozne trake kako bi nasi vozaci autobusa mogli nesmetano da voze maksimalnom brzinom, koliko moze da pruzi skalamerija zvana autobus. Njihova zelja je da jednog dana, kad nauce perfektno da voze, zamene Sumahera u F1.
Sto se pogibija tice, stvarno mnogo ljudi gine. Najcesce ginu zbog neprilagodjene brzine, a ovde je nas vozac stvarno prilagodio brzinu, jedva je i pokrenuo autobus, a tek da je nije prilagodio....
Mislim da je bilo dosta ironije.
Treba da se zapitamo ko sve sedi za volanom, a narocito ko sedi za volanom jedne takve sprave koja prevozi mnogo ljudi. Kao drustvo, potonuli smo duboko, duboko. Dozvoljavamo da nas, a i nasu decu voze takvi ciji je stav Daka021 jako lepo opisao. Oni ljude posmatraju kao teret, a nemaju cak ni osecaj odgovornosti za teret koji prevozi.
1. Najstrozije bi kaznio GSP sto su dozvolili takvoj osobi da prevozi putnike.
2. Uveo bih da svaka osoba koja prevozi putnike bar svake 2 godine ide na testiranje (test licnosti, a i test poznavanja saobracajnih propisa).
3. Pre ulaska u autobus obavezna kontrola na alkohol i narkotike, a povremeno i nakon zavrsetka smene (pojedinci piju i u toku voznje, onako, malo, da smire zivce). Za sve one, za koje se utvrdi da su vozili pod utacjem alkohola bih odredio obaveznu kaznu zatvora (bez mogucnosti izbegavanja iste)
4. Sve prekrsaje, koje nacine vozaci autobusa, kaznjavao bih mnogo strozije, a narocite one prekrsaje u kojima je bezbednost putnika bila ugrozena.
5. Obestecenje putnika za sve povrede nastale u autobusu.
Mnogo mi je zao, sto se jedan mlad zivot ugasio, a da nije cestito ni poceo.
Zelja mi je da ova zrtva bude poslednja i da napokon odgovorni progledaju i ucine nesto po pitanju bezbednosti u GS. Odavno je prosao zadnji momenat.
|
Ovih 5 tacki koje si nabrojao se vec odavno rade.
Ljudi autobusi ne mogu da idu preko 60,jel vama to jasno,eto vidi se koliko ste upuceni u sve.
Kao prvo zelim da se izvinim svima ako sam nekog uvredio,ali mi je krivo zato sto ste svi optuzili coveka,koji nije apsolutno nista kriv,napravili ste od njega ubicu...sramota
Gde su bili ljudi koji su videli da pada i da joj nije dobro>
Zasto joj niko nije pomogao?
Otisli ste daleko u temu,tema je Autobus usmrtio devojku a vi ste poceli svakog pojedinacno poceli da nazivate svakako
Sad cu ja da otvorim temu o bilo kom poslu pa da plujem po radnicima a mozde je bas neko od vas tamo zaposlen pa da vidim ko ce sta da kaze ili da prokomentarise