Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: "Kodex oblacenja"
staro
  (#4 (permalink))
yige_gui
... baba Ruija @
yige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimumyige_gui je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 04:03
Pol: Žensko
Odgovor: "Kodex oblacenja" - 03.08.2006, 03:37

Citat:
irnik kaže:
U skoro svakoj zemlji "zapada" (sem mozda Italije), vrlo malo paznje se posvecuje spoljasnjem izgledu u svakodnevnoj varijanti. Ljudi se uglavnom oblace lezerno. Oblace ono u cemu se najbolje osjecaju. Postoji i kodex oblacenja na poslu i u skoli. A kad izlaze, tek tada oblace nesto "malo specijalnije" i mozda malo provokativnije.

Zasto ljudi (i žene i muškarci) kod nas puno paznje poklanjaju spoljasnjem izgledu i "markiranoj" odjeci?

paaa ne znam bas da samo u Italiji ljudi posvecuju paznju oblacenju.. znaci ja ovde na ostrvcu primecujem kako se bas puno odvaja na "krpice", kozmetiku i sve te silne preparate.. znaci krenuvshi od vestackih noktiju, do frizura pa do milion i jedne robne kuce od kojih su gotovo 9o% oni koji sadrzi markice..
mada mislim da ne mozemo da generaliziramo.. to je ipak rec o velikom broju ljudi i naravno da ce biti i onih kojima su vazne markice i onih kojima nisu..

kod nas je druga prica.. to zbilja ni ja ne znam da objasnim..
usudjem se mozda i da kazem da je sve stvar edukacije odnosno manjka iste

moomoo meee juuooo

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice