Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život"
staro
  (#23 (permalink))
believer
clan TNT grupe
believer je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimumbeliever je dostigao maksimum

Član od: 17.11.2007.
Poslednji login: danas 07:19
Pol: Žensko
Godine: 42
Odgovor: Knjiga koja vam je "promenila život" - 26.11.2007, 02:31

recimo...."Majstor i Margarita" Bulgakova......opcinjena sam lucidnoscu te knjige....ne mogu da zamislim coveka ciji mozak tako razmislja....

a onda i Crnjanski....prgav,emotivan,sa svojim cudno sklopljenim recenicama,sa cudnom interpunkcijom....delimo jednu slicnost:Oboje smo potekli iz kontinentalnog a volimo i ljubimo more....Crnjanski je moj junak.....

Hemingvej,svakako...ali ne omiljene knjige vecine ljudi....moja omiljena je "Preko reke i u sumu".....gde jedan matori pukovnik,zaljubljen nezno u jednu mladu devojku,u jednom trenutku kaze:Sve do cega mi je ikad stalo mogu da bacim preko ramena u vodu i da se ne okrenem kad ucini "Buc!".....taj pasus je definitli bio jedan od onih koji su mi obelezili zivot....

ih...
ima knjiga.....volim knjige.....

ploviti se mora i bez broda

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice