Evo bacih pogled na one sajtove, sorry shto nije bilo pre, bilo malo previshe obaveza, a multi tasking mi losh
Elem, prilichno veliki izbor, mi ovde obichno imamo da biramo 6 modela, i to je to...
Teshko je biti pametan, pa izabrati neshto napamet, bez prethodnog iskustva... Moje preporuke (shto ne znachi da su imalo ispravne), bazirane su na lichnom iskustvu sa proizvodjachem, ne samim proizvodom, pa ih reba uzeti sa dozom rezerve, i potrazhiti drugo mishljenje (a mozhda i tretje :lol
Za router, ja bih izabrao:
D-Link AirPlusXtremeG DI-624
Za wireless adapter, izabrao bih:
D-Link AirPlusXtreme DWL-G132 (to je USB adapter)
Samo hardversko podeshavanje je jednostavno, ruter tjete prikljuchiti na modem, LAN kablom koji sad ide do rachunara u dnevnoj sobi... Kabel se povezuje na modemu na konektor 2, Ethernet, odmah pored konektora za napajanje... drugi kraj kabla ide u wireless router... Jedan od ona dva adaptera se prikljuchuje na USB port, na rachunar u dnevnoj sobi, a jedan isto na USB, na rachunar u dechijoj sobi...
Kako su i router i adapteri od istog proizvodjacha, trebalo bi (podvlachim, trebalo bi) da rade bez ikakvog podeshavanja... Ovo naravno ne mora biti sluchaj... Ukoliko primetite da neki program ne mozhe da pristupa internetu, ili je pristup otezhan, onda se moraju izvrshiti neka podeshavanja na routeru, a za to tje biti potreban neko ko mozhe da dodje, i da to chachne namesti, jer bi nama trebalo jedno 2 nedelje da se sporazumemo oko toga, samim tim shto ne znam tachnu proceduru nameshtanja tog routera, pa bi bilo dosta shpekulacija i nagadjanja sa moje strane...
Nadam se da je i ovo malo pomoglo