|
Odgovor: Povezivanje Kompjutera -
15.11.2007, 10:29
Pretpostavljam da tje rachunar u dnevnoj sobi biti povezan na internet, i da tje preko njega itji i dechiji... Ono shto je u ovom sluchaju potrebno za bezhichno povezivanje ta dva rachunara su:
- Wireless router, ja bih preporuchio da podrzhava protokol 802.11g
- Wireless mrezhni, isto protokol 802.11g... Najbolje je uzeti USB mrezhni adapter, zbog lakotje prikljuchivanja... Za svaki rachunar, treba po jedan ovakav adapter
Wireless router se povezuje direktno na kablovski ili ADSL modem, zavisi shta od toga imate... Dalje se ova dva rachunara povezuju na internet preko ovog wireless routera...
E sad, ovo je najlakshi deo, biranje opreme... Ono shto Vam dalje treba je neko ko tje to sve da natera da radi, odnosno podesi, jer na zhalost, wireless josh uvek nije doshao do tog nivoa da radi bas odmah chim se ukljuchi...
Proces podeshavanja je u osnovi isti za sve, a opet dovoljno razlichit, da je nemogutje ovde u detalje objasniti sve... Mogu pokushati preko pp ili maila da malo detaljnije objasnim, ali bitje teshko, jer ne vidim ispred sebe sa chime radim... Moj savet, je da pronadjete nekog IT struchnjaka/servisera, koji bi sam proces povezivanja podesio za 20 minuta do pola sata maximum...
Nadam se da je ovo makar malo pomoglo...
Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...
|