Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Parafiran sporazum Srbija-EU
staro
  (#23 (permalink))
Angus
Vatrogasac...
Angus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimumAngus je dostigao maksimum

Član od: 17.09.2007.
Poslednji login: danas 05:41
Pol: Muško
Godine: 38
Odgovor: Parafiran sporazum Srbija-EU - 14.11.2007, 20:45

Citat:
morrib kaže: Pogledaj poruku
Moje razmišljanje, kao i komentar a u vezi parafiranja sporazuma Srbija-EU, niukom slučaju se nije odnosila na postojeće komentare napisane na ovu temu, već isključivo moja razmišljanja o toj temi, kao i komentar na to. Dali neko zna kolika organičenja u poljoprivrednoj proizvodnji donosi članstvo u EU. Šta dobija obični seljak, poljoprivredni proizvođač, iz uže Srbije. Pa mnoga ograničenja i obaveze, a prava, o pravima potom.Pošto je velika većina radnika ove zemlje bez posla, a koji su žrtve tranzicije, sada na red dolaze seljaci, sitni proizvođači, da budu žrtve članstva u EU. Znam, neko će reći što nisu na vreme se prestrojili, pa iz istog razloga kao i radnici u tranziciji, nisu imali sa čime i sa kime, jer su prepušteni sami sebi, i samo zahvaljujući samopreživljavanju i svojim umećima ostali su do sada "živi". Isključivo sam protiv članstva u EU, jer nismo ekonomski, a ni ljudsko resursrno sposobni da pozitivno iskoristimo to članstvo. A to dali će nam biti otvorene granice je savršeno svejedno onima koji ekonomski nemogu da podnesu ni odlazak u Beograd, a kamoli u Evropu. Uostalom to ionako neće pogoditi one kojima su i sada granice otvorene. U ovom momentu pridruživanje i buduće članstvo u EU, još više će osiromašiti i unazaditi proizvodnju u ovoj zemlji, jer smo već i sada vrlo nisko, totalno unakaženi sa maksimalnim uvozom, i minimalnim izvozom, što direktno uništava proizvodnju u ovoj zemlji.Dali neko misli da će EU jedva dočekati da naši proizvodi odu kod njih, malo sutra, a šta će sa njivim? Samo jedan primer:trenutno stanje vinogradarstva i vinarstva u Evropi je maltene očajno, pogotovu za lidere te proizvodnje, jer neznaju šta će sa proizvodima!
I zato mislim da treba organizovati referendum dali je većina građana ove zemlje za članstvo u EU, stim da bi se pre toga morala transparentno predstaviti kompletna situacija pozitiva i negativa tog članstva!

PS. što se tiče španskog sela, nisam siguran kao čevek sa sela da sam razumeo!!?
...a kako cemo napred bez saradnje sa onima koji su "bogati"?Kako do novih radnih mesta,pokretanja proizvodnje?Kako unaprediti poljoprivredu bez strane pomoci?Kome izvoziti nase vino?Africi ili bogatim zemljama koji ce da plate to vino?Ajde da vidimo kako cemo bez Evrope?

...hell ain't a bad place to be...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice