Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"?
staro
  (#4 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 20:28
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Šta mislite o teoriji zavere, koja je tema romana "Da Vinčijev kod"? - 29.07.2006, 07:48

Citat:
Bubrežnjak:
Što se mene lično tiče, ja duboko verujem u postojanje Svevišnjeg, ali sa potpuno drugačijom formom i funkcijom od onih koje opisuje bilo koja od važećih svetskih religija.
Kapiram da je ovo bio i Da Vinčijev trip. Nije nešto bio religiozan, verovao je u nekog svog Boga, bio vanbračno dete, a u ono vreme su se umetnici u najveće kroz religiju izražavali... bar što se renesanse tiče...

Više ne znam ni šta sam htela da napišem, obzirom da je moj prošli post od kilometar i nešto otišao u peršun jer mi se zamrz'o komp a i ništa konkretno nisam imala reći o teoriji zavere, neg' eto tek malo da baljezgam, a i nemam dovoljno znanja o ovom o čem je reč, pa samim tim ni argumenata... al' volem sve da pročitam na zadatu temu zbog toga, ako ništa drugo, skidam kapu onom ko se uopšte prvi dosetio da kao glavnu foru uzme baš "Tajnu večeru"... remek delo o kojem se može studirati i analizirati u beskraj... (kakav smart potez!) iako moja vera, nije nimalo poljuljana

Posle pročitane knjige, priznajem, žešće sam buljila u tu sliku... i jes' Jovan prilično isfeminiziran (da ne kažem, baš, žena), al' opet, nije ga samo Leonardo slikao tako i, sve zavisi iz kog ugla na primer sliku posmatraš... da li na nju gledaš kao na samu večeru (u sakralnom smislu) ili samo kao momenat kada je Hrist hteo da im saopšti da zna da će ga jedan od njih izdati... mislim da je Leonardu Juda tu bio najzanimljiviji lik, i da je samo tu priču hteo da dočara, ništa više... onda tu više nije bitan ni vrč, ni Magdalena...

Takav univerzalni genije i lik kojem se ja divim do imbecilnosti, teško da je imao vremena "toliko" da se bavi hrišćanstvom, pored svega ostalog što je radio, a još manje nekakvim zaverama u svemu tome... al' opet to je samo moje mišljenje... takav um, takav intelekt, takva zapažanja, takva logika... svašta je tu moguće iskonstruisati.

O Opusima nameravam da iskopam i pročitam nešto više, o njima slabo znam... a taj serijal na Nacionalnoj Geografiji sam i ja propustila uhvatila samo poslednjih 10 minuta... tako da ću i ja juriti reprizu... i da se ne upuštam dalje u ozbiljne priče (a i smorilo me ono zamrzavanje, pa ovo nema veze uopšte sa onim mojim prvim postom ), samo ću reći da i mene zanima sva ta misterija i ezoterija, a naročito kad je dobro napisana, pa makar bila okarakterisana ne znam kako žuto, komercijalno & ostalo... ono što je meni bitno je da knjigu uzmem i ne mogu da je ispustim jer mi priča zakuje oči za papir... a KOD je upravo takva jedna priča... koliko god imala pravih ili pogrešnih teorija...

... da, njuškaću po tome

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice