Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Putnicke asocijacije ...
staro
  (#4 (permalink))
HLEBmaster
Ser Žile
HLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimumHLEBmaster je dostigao maksimum

Član od: 14.03.2006.
Poslednji login: danas 00:49
Pol: Muško
Godine: 32
Odgovor: Putnicke asocijacije ... - 28.07.2006, 20:39

:) Hah, eto ja sam imao to zadovoljstvo da mi je cale obezbedio sve uslove za nesmetana putovanja i zajebanciju, a i da zivim u vreme kad je sve to moglo da se priushIti bez problema. Molim vas da ne shvatite ovaj moj tekst kao hvaljenje egzotichnim mestima koje sam posetio. To mi nikako nije na pameti..

Zemunski slivnik na obali Dunava, popularnija Govnara .. divno i egzotichno mesto za odmor i uzzivanje u pecanju. Zemunska obala dunava u tom kraju je divna leti kada se voda povuche. Zanimljivo je kakvih se tu sve egzotichnih modela shasija od kola pojavi u to vreme. Morate eventualno paziti da vam udica ne ostane na nekoj od njih, ali uz pazzljivo baratanje vishe je verovatno da cete bez udice i olova ostati zbog stenchuga ili vec nekog djubreta u vodi. Ako i upecate neku od riba, kojih inache ovde ima dosta, i odnesete kuci .. onda mora da ste klinac kao shto sam bio ja bez nekog formiranog osecaja za gadno..

Novobeogradska kenjara, tj rukavac Dunava koji vodi levo od Lida, a blizze excluzivnom hotelskom komplexu hotela Yugoslavia. Mora se priznati da se sva exclusivnost ovog mondenskog letovalishta prenela i na obale dunava.
Zbog izuzetne plitkoce vode, rukavac je postao glavni talozznik za svo djubre bacheno 20 km uzvodno. Ako neshto iole uzburka vodu, na mestu gde se najcheche nalazi pontonski most ka Lidu, zapahnuce vas opojni mirisi meditesrana koji ce vam josh dugo nakon toga ostati u divnoj uspomeni.. koju cete verovatno uspeti da odstranite nekom terapijom ili posteom psihijatru.

Ako ste strastveni ribolovac, kao ja, pa zabacite na dubinjaka negde u ovoj oblasti, sigurno necete ostati bez ulova! Na vashoj udici ce se naci i po nekoliko kilograma plastike, papira, zeleno-sivo-crne ljige nedefinisanog porekla i ljudske kose, koja ce mozda podstaci i vashu mashtu ..o chija li je, o odakle li je?!

Vishnjichka smrdibanja Podno nEdaleko poznatog sportsko rekreativno banjkog komplexa Vishnjichke banje, nalazi se josh manje poznat teren za pecanje. Ovde je Dunav razbijen na nekoliko malih rukavaca od kojih je ne zna koji je vishe lep. Lep od glagola lepiti. Jer nema shanse da pridjete vodi, bacite udicu i izvadite je napolje, a da vam prsti ne ostanu umazani uljima svakojakog podrijetla, a ponajvishe fosilnog. Nafte ovde ima u izobilju i pravo je pitanje kada ce neka strana kompanija doci i uloziti pare u nalazishta, te tako po ko zna koji put prestici nashu industriju. Krupne ribe ovde nema ni za lek, ali zato mladji ima koliko hocete. U glavnom se drzi povrshine vode u potrazi za vazduhom i ako napravite i najmanji shum, pokushavajuci da nogu izvuchete iz blata, ona bezi u svim pravcima praveci prave male talase cunamije . takozvane cunamijchiche (ozbiljno!)

Belegish. Ovo poznato seosko turistichko mesto nalazi se takodje na obali Dunava nekih 25 km od Beograda. Ovde treba dolaziti leti kada je voda izuzetno niska i kada se od Belegishkih litica dunav udalji i do kilometar dva.
Plazze su medju najlepshima u ovom delu Dunava. Ali, ono shto ostaje na ravnici iza plazza, je zapravo ono shto chini ovaj deo dunavske obale tako posebnim. U uvalama nastalim kopanjem peska zadrzava se voda i ta mala jezerca formiraju tokom leta prave male eko sisteme. Tu su ribice, zzabice, shkoljkice, zmijice, ali na vrhu lanca ishrane svakog od tih eko sistema su svinjice! Dobro ne bash svinjice, vishe kao krmachetine od par stotki kila, ali nisu to ni obichne svinje! Naime, ovo je jedno od retkih mesta gde cete videti pravu svinju kako roni u potrazi za shkoljkama!! To je prizor kakvih nema ni u vodama Afrike krcatim nilskim konjima! Okolina tih bara je isto tako atraktivna, ukrashena svim modelima shasija .. ne bash najnovijim frizziderima i shporetima.. To je jedan pravi mali vremeplov i podsetnik na neshto shto je bilo pa sad vishe nije, nego, eto truli tu i rdja..

Preko puta nashega zemunskoga naselja Galenike nalazi se plazza na koju dolaze meshtani oblizznjeg mesta Crvenka (Crvenchani?) ...Nedaleko od tih plaza su dve velike ade. Omiljeno izletishte nas gologuzije i druge obichne raje i sirotinje iz Zemuna.. Medjutim pravu atrakciju predstavlja nezaobilazno turistichko mesto koje morate posetiti ako idete na Dunav najbrzim putem, a to je Govedji brod!. Ne slavonski, ne bosanski nit svemirski vec Govedji! Ime je dobio po barzzama koje su nekada davno tu dovozile goveda ..nekako se to poklopilo sa povechanjem broja stanovnika Zemuna :cesces:

Danas je to mesto medju lokalnim mestima poznatije i kao Cigan ma'la, razvijen industrijski centar -ima svoju shljunkaru. Stanovnici ove popularne lokacije zive u glavnom od skupljanja repromaterijala, pa cete ih ne retko videti kako u porodichnim manufakturama potapaju kartone u vodu da bi otezzali. Taj karton posle prodaju kao 160 % tezzi, a vredno zaradjeni novac troshe u svom elitnom bircuzu. Ovde morate malo paziti jer na samoj obali postoji mogucnost da vam noge potonu do chlanaka u mulj pa mozete ostati bez papucha kao ja proshle nedelje. Onda cete peshaka morati da prodjete, kroz prilichno loshe ochischenu "ulicu" u kojoj inache, shto je apsurd, zzivi veci deo zemunskih djubretara i ostalih radnika gradske chistoce.
O poseti lokalnoj kafani razmislite dva puta, o lokalnoj kuhinji tri puta ..
Al isu zato meshtani izuzetno prijazni i ljubazni i iz njih izbija Indijska kultura i poreklo. Iz fontana u ovome mestu nemojte piti, ako bash ne morate.. nisu to bash fontane..

Za sad toliko iz ovih lokalnih turistichkih destinacija..

Ah, da! Da ne bih otishao u offtopic, sva ova mesta me asociraju na osebujne, specifichne i raznovrsne egzotichne mirise i pejsazze.

Ko tebe kamenom, ti njega 'lebom;
Za 'leba i uz 'leba..;

Poruku je izmenio HLEBmaster, 28.07.2006 u 22:58.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice