Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Monitor koji ne troshi struju na stand-by...
staro
  (#6 (permalink))
biterlemon
uzimati 3x2 dnevno!
biterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimumbiterlemon je dostigao maksimum

Član od: 01.04.2007.
Poslednji login: danas 09:29
Pol: Muško
Odgovor: Monitor koji ne troshi struju na stand-by... - 10.11.2007, 21:23

E, ovako...
Ono u naslovnoj temi mi je malo mutno, oni releji itd, ali pozdravljam dostignuce. Cilj je napraviti uredjaj koji sto manje trosi u stand by modu jer su cesto uredjaji vise u stand by, nego u upotrebi. Na nivou kontinenta to znaci da nekoliko elektrana (a ima i nuklearnih) proizvodi energiju samo za stand by mod, sto nije zanemarujuce zagadjenje okoline.

Stari monitori su koristili odredjenu snagu u stand by modu (vas TV verovatno isto koristi) jer je bilo potrebno drzati katodnu cev na odgovarajucoj temperaturi radi brzeg ponovnog pokretanja.
Novi monitori (razne LCD tehnologije) trose vrlo malo u stand by modu.
Prakticno trose samo par wati za odrzavanje minimalne struje da bi prekidac reagovao na dodir.
Crni screen saver po meni prakticno nista ne stedi, snaga svetlosnih elemenata je minimalna. Struju trose druge komponente.

Kompjuter trosi maltene isto kada ga ne koristite, a pokrenut je.
Jedino kada ga dovedete u stand by, tada potrosnja postaje minimalna (notebook sa akumulatora tako radi duze od 2 dana).

i shvatio da me optuzuju sto sam tajio da sam gajio zelenu travu doma mog

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice