Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Parafiran sporazum Srbija-EU
staro
  (#16 (permalink))
pero_M
Poznata faca
pero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen članpero_M je savršen član

Član od: 29.05.2007.
Poslednji login: 26.05.2008 13:00
Pol: Muško
Godine: 47
Odgovor: Parafiran sporazum Srbija-EU - 10.11.2007, 12:58

Citat:
Angus kaže: Pogledaj poruku
...slazes se sa mojim recima?Kako te ja onda "bockam"?
...pamtis bolja vremena pre dolaska demokratskih promena?sta pamtis?Platu 5 evra,nestasicu struje,nestasice benzina,sverc,ratove,siromastvo,prezivljavanje?:dr y:
Da citas ono sto napisem, ovo prethodno ne bi ni napisao.
Istorija ne pocinje tvojim rodjenjem ili danom kada si ti saznao da izvan sobe gde ti zivis ima jos nesto. Istorija nije ono sto si ti cuo, video i doziveo.
Istorija ne pocinje od 5.oktobra ili od dolaska Milosevica na vlast.
Citat:
...Komunisti sve izgradili?Jesi li se ikada zapitao odakle?Kod mene u gradu,sve sto se izgradi je od NASIH para...ljudi koji rade...i posle se neko busa u grudi da je napravio,ne znam ni ja sta...
...a znas zasto mi mladi krivimo vas starije?Upravo zato sto zivite u proslosti...sto ne gledate u buducnost...mi svo ovo,mi smo ono...i kada je sve otislo u kurac od mladih se ocekuje da budu normalni i ostanu u ovoj zemlji?Ne,oni beze...jer ce trebati jos puno godina da prodje da bi se popravilo ono sto je zasrano u vasim boljim vremenima...
I ja sam bio mlad (nov pojam za tebe) i nisam bio zadovoljan kako se vodi zemlja. Hteo sam vise i bolje. Ali sam postovao sve sto su prethodne generacije napravile (materijalna dobra). Buducnost, svakako, pripada vama mladima ali da bi znao da izaberes pravi put potrebno je mnogo znanja a ne samo zelja. Istorija se ponavlja, treba uciti na greskama, a ti zameras nama sto znamo proslost (istoriju). Pamtimo mi fantasticna vremena, kada smo bili za 2 stepenice ekonomski jaci od pojedinih sadasnjih clanica EU.
Meni je odgovaralo i staro drustveno uredjenje zemlje (sa svim manjkavostima) ali neko je hteo drugacije. Nama starijima nikako ne odgovara "demokradija" ali nemamo nista protiv demokratije. I ja dok sam bio mlad hteo sam sve na brzinu (kucu, kola, vikendicu...), a to je moguce samo u kapitalistickom okruzenju. Odradis dobar posao i eto ti lova. Sada kad sam stariji, vise mi odgovara nesto laganiji tempo, da lova polako kaplje (kap po kap, ali da kaplje).
Otud sve ove razlike u stavovima.
Samo nikada nisam "skakao u usta" neistomisljenicima, a narocito onim koji su mnogo iskusniji od mene. Moras priznati da ni ti ne znas bas sve, osim ako ne zelis da izigravas pametnjakovica.
Citat:
...a kada je pocela nasa ekonomska propast,znaju i vrapci na grani...kada su ona govna iznosili nase pare na Kipar,Sejsele,itd...otimali i varali svoj narod...zaboravio si redove za hleb,mleko,nemanje struje i benzina,plate 5 evra???
...btw...moja firma je prodata za 500 miliona evra...cisto da znas...i mojne da laskas sebi...mislis da me interesuje sve sto napises?Meni je iz jednoga posta dovoljno da znam sa kim imam posla...
Predrasuda i nedostatak kulture.
Malo ljudi na ovom forumu ima isto misljenje po svim temama. To se zove razlicitost (jos jedan nov pojam za tebe).
Ja smatram nekulturnim napadati svoje neistomisljenike cim "otvore usta" bez obzira na to sta su oni rekli.
No, nema problema, ovaj forum je i obrazovnog karaktera. Za koju godinu bice od tebe "nesto" (u pozitivnom smislu).
Citat:
...i sledeci put kada mi das crveni...potpisi se...skupi hrabrost,iako to tvojoj generaciji jako fali...
Ko ti je dao crveni karton, pojma nemam. Ja se na svaki karton potpisem.
Kartone dajem samo kada neko zasluzi i to ako me odusevi svojim stavom, a toga nema bas previse. Do sada sam dao samo par crvenih i to onima koji su "stvarno preterali". Ti jos uvek nisi, a kad preteras (po mom poimanju) saznaces.
I nemoj sad tu da kukas kao neko zensko:
"dobio sam crveni "
Razmisli zasto si ga dobio. Reputacija sluzi za uticanje na clana, a reputaciju daju i oni koji samo citaju postove na temi politika bez da u njoj ucestvuju.

Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice