Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Džentlmeni izumiru ... ili ne?
staro
  (#9 (permalink))
Kitty
...one of a kind...
Kitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimumKitty je dostigao maksimum

Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 00:19
Pol: Žensko
Godine: 34
Odgovor: Džentlmeni izumiru ... ili ne? - 05.11.2007, 12:14

Citat:
euridika kaže: Pogledaj poruku
Mislim da ih ima, i da ne izumiru. To je nešto što se nosi u sebi, ugrađeno kućnim vaspitanjem i obrazovanjem (mislim na opšte obrazovanje, ne na akademska zvanja, to ne mora ništa da znači).
Ima džentlmena još uvek, divnih i pažljivih muškaraca koji znaju da se ophode, kako prema ženama, tako i prema ostalima. I ne smatram da je džentlmen samo onaj koji se lepo ophodi prema ženama. I slažem se sa Squaw da:

Citat:
Džentlmen ... nije samo onaj ko deluje kao Pirs Brosnan ili se oblači kao prodavac biblija.
To je muškarac koji vam sipa piće u kafiću, a ne dozvoli da to sami uradite, koji kaže hvala i molim, koji vam otvori vrata lokala i pusti vas da prvi udjete, koji kaže prijatno i sl. A to da li je obučen u farke i džemper ili pantalone i košulju, da li nosi cipele ili patike ... Maniri su u pitanju, ne spoljašnji izgled.

Poznajem muškarce koji su džentlmeni. Neki su moja generacija, neki stariji, a neki čak i 10-tak godina mlađi. I upravo zahvaljujući tim mlađima koje poznajem, a koji su divni, kulturni i pažljivi, mislim da džentlmeni ne odumiru. Oni su živ dokaz.

When life hands you lemons, ask for tequila and salt

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice