|
|
|
|
...one of a kind...
Član od: 20.08.2007.
Poslednji login: danas 00:19
Pol: Žensko
Godine: 34
|
Odgovor: Džentlmeni izumiru ... ili ne? -
05.11.2007, 12:14
Citat:
euridika kaže:
Mislim da ih ima, i da ne izumiru. To je nešto što se nosi u sebi, ugrađeno kućnim vaspitanjem i obrazovanjem (mislim na opšte obrazovanje, ne na akademska zvanja, to ne mora ništa da znači).
|
Ima džentlmena još uvek, divnih i pažljivih muškaraca koji znaju da se ophode, kako prema ženama, tako i prema ostalima. I ne smatram da je džentlmen samo onaj koji se lepo ophodi prema ženama. I slažem se sa Squaw da:
Citat:
Džentlmen ... nije samo onaj ko deluje kao Pirs Brosnan ili se oblači kao prodavac biblija.
|
To je muškarac koji vam sipa piće u kafiću, a ne dozvoli da to sami uradite, koji kaže hvala i molim, koji vam otvori vrata lokala i pusti vas da prvi udjete, koji kaže prijatno i sl. A to da li je obučen u farke i džemper ili pantalone i košulju, da li nosi cipele ili patike ... Maniri su u pitanju, ne spoljašnji izgled.
Poznajem muškarce koji su džentlmeni. Neki su moja generacija, neki stariji, a neki čak i 10-tak godina mlađi. I upravo zahvaljujući tim mlađima koje poznajem, a koji su divni, kulturni i pažljivi, mislim da džentlmeni ne odumiru. Oni su živ dokaz.
When life hands you lemons, ask for tequila and salt
|
|
|
|