EEEHHH traženje posla.... Prema navedenim iskustvima u traženju posla, mislim da svi mi ovde komotno možemo da se zaposlimo u nekim HR agencijama kao savetnici, ili junior analist ili slično, jer iskustva u traženju imamo nekada i više nego u samom poslu ma koji to bio!!!
Moj put (razvojni put Bore šnajdera) je išao: pripravnik-trgovac-nabavljač-junior manager-area sales manager-inženjer prodaje-(pa onda mali pad) komercijalista-šef BS....
Imam 35 i ovo sada mi je 5-ta firma + 2 honorarna posla!! Najsmešnije mi je bilo kada sam radio za firmu iz oblasti tehničkog obezbeđenja gde nisam dobio poslednje 2-3 plate, ali mi je uredno bio plaćen službeni put za London na sajam sa putnim troškovima (?!?) Kažete, pa šta bar si video Lndn, e pa moja deca nemaju 'leba od toga!!
Čini mi se da sam izabrao nesretniji deo tržišta rada, naime usavršio sam se za komercijalu auto delova i opreme i svih vrsta ulja i maziva, a tu nema mnogo mogućnosti!! Ili su sva dobra mesta (a ciljam na više jer imam obrazovanje) zauzeta, ili su to firmice sa gazdom, pa kako god da ti se zove radno mesto, nema dalje odatle.... Trenutni posao mi je izrazito dinamičan, što ja i volim, samo da nije radnog vremena (žalio sam se na to u temi sa glasanjem), ali naravno, čovek uvek mora da ide dalje i da gleda više!!!
Pre nekoliko dana sam dobio odbijenicu iz jedne banke, konkurisao sam za Account managera za poljoprivredne kredite (poznajem odgovorna lica u oko 400 firmi koje se bave poljoprivredom i privredom-što i jeste u stvari moja prava vrednost)... Ali ne posustajem...
Najveći problem u svemu ovome je što sve jače i strane firme otvaraju predstavništva u Bgd, gde se i zauzimaju najbolja i najjača radna mesta, pa ako nisi iz prestonice uglavnom si automatski diskvalifikovan (moraš biti hipervredan, ultrapametan i megakoristan toj firmi pa da te "povuku" iz provincije)!!
Šta da vam kažem, uvek tražite bolje, krećite se, pitajte, pričajte.... Svaka tema može da se okrene u vašu korist, i nikada ne znate ko sluša i šta taj može da uradi!!
SREĆNO NAM SVIMA BILO!!!