Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost?
staro
  (#9 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 26.09.2008 18:40
Pol: Muško
Godine: 57
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? - 01.11.2007, 00:41

Prilično sam proživeo pod njegovom vlašću, glasao sam u anketi za njega kao negativnu ličnost.Najviše zbog toga što je u svim nacionalnostima nalazio janičare, da istrebljuju svoju naciju i to vrlo perfidno. E što smo mi bili prosti pa u bukvalu to radili, a za to vreme drugi su glumili strogoću i uglavnom sačuvali svoj narod i veru, to smo sami krivi. Zašto je mogao da opstane toliko godina i da održava ravnotežu u svetu, vešto balansirajući? Lukavstvom svakako, znajući da se nalazi između dva bloka sila, uspeva da osnuje pokret nesvrstanosti, huškajući kolonije da se oslobode kolonijalizma. Kada je polaritet između Varšavskog pakta i nato-a, izgubio na značaju, raspadom Varšavskog pakta i Sovjetskog Saveza, značaj nesvrstanih, a i njihova mobilnost se gubi, gde izlazi na površinu jačina Nato-a. I pošto se svoje meso ne jede (Sliovenci, Hrvati i ostali), nato i Ameri jebaše majku sa Evropljanima nama Srbima, gde postadosmo glavni krivci, a Tito ode u istoriju, sa lepim sećanjima onima koji dobiše države, a mi? Zna se!

Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice