|
Odgovor: Josip Broz Tito - pozitivna ili negativna istorijska ličnost? -
01.11.2007, 00:41
Prilično sam proživeo pod njegovom vlašću, glasao sam u anketi za njega kao negativnu ličnost.Najviše zbog toga što je u svim nacionalnostima nalazio janičare, da istrebljuju svoju naciju i to vrlo perfidno. E što smo mi bili prosti pa u bukvalu to radili, a za to vreme drugi su glumili strogoću i uglavnom sačuvali svoj narod i veru, to smo sami krivi. Zašto je mogao da opstane toliko godina i da održava ravnotežu u svetu, vešto balansirajući? Lukavstvom svakako, znajući da se nalazi između dva bloka sila, uspeva da osnuje pokret nesvrstanosti, huškajući kolonije da se oslobode kolonijalizma. Kada je polaritet između Varšavskog pakta i nato-a, izgubio na značaju, raspadom Varšavskog pakta i Sovjetskog Saveza, značaj nesvrstanih, a i njihova mobilnost se gubi, gde izlazi na površinu jačina Nato-a. I pošto se svoje meso ne jede (Sliovenci, Hrvati i ostali), nato i Ameri jebaše majku sa Evropljanima nama Srbima, gde postadosmo glavni krivci, a Tito ode u istoriju, sa lepim sećanjima onima koji dobiše države, a mi? Zna se!
Neko će celoga života lizati staklenu šarenu lizalicu, a neće primetiti da mu nije slatko!
|