Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Šta je to Noć veštica?
staro
  (#8 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: danas 15:51
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Šta je to Noć veštica? - 31.10.2007, 00:06

Citat:
goldie kaže: Pogledaj poruku
Uvek me zanimalo da li je bacanje buketa nakon vencanja pravoslavni ili katolicki obicaj?

E da sad sebe citiram. Naime, raspitala sam se za ovaj obicaj bacanja cveca nakon vencanja i dobila sam odgovor da to definitivno nije pravoslavni obicaj. To je preuzeto iz americkih filmova. Kada su se moji roditelji vencavali ovaj obicaj nije postojao. Tako da eto sta se desava kada se preuzimaju tudji obicaji. Prosto se prihvataju i zaboravljaju se srpski pravoslavni obicaji.

Citat:
SQUAW kaže: Pogledaj poruku
... jer mi imamo jedan sličan običaj koji se retko gde neguje, jer njega verovatno nema u filmovima. Lep. Isto sa dečicom - od vrata do vrata.

Sto se tice ovog, zaista postoji pravoslavni obicaj koji isto podrazumeva da deca idu od vrata do vrata i KORINDJAJU. To se desava na badnje vece. Ali izgleda je Noc vestica zanimljivija za ovo maskiranje nego badnje vece.

goldie

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice