Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Zelena pijaca... idete li?
staro
  (#17 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 15:34
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Zelena pijaca... idete li? - 28.10.2007, 11:47

Citat:
shacky kaže: Pogledaj poruku
Volim da idem na pijacu i to da kupujem od onih starih baka a ne od preprodavaca sto donose sargarepu sa kvantasa.
Ove bakice iznesu samo ono sto naberu u svojoj basti ili nakupe nesto jaja od svojih koka.
Naravno, juzno voce bake ne gaje pa to moram da kupujem od preprodavaca ali nekako mi je lep osecaj da dok pazarim kod bakica malo i porazgovaramo i pitamo se za zdravlje itd.
Volim inace da pricam sa tako starijim svetom (ovim nasim vojvodjanskim).
Kao što rekoh, baš volim da idem na pijacu, i odrasla sam pored jedne, meni najbolje i najlepše u gradu, pa taj tezgarski život poznajem do u sitne detalje. Tamo lepo možeš da vidiš kakav je naš narod Zadržali smo prodavce od kojih decenijama kupujemo, i koje su nasledila i njihova deca, ili su nam oni preporučili svoje komšije, pa uglavnom znamo šta kupujemo, kad nam je bitno. Moji roditelji jednostavno ne kupuju na drugom mestu uopšte, tamo imaju i svog mesara i sir i jaja, dosta toga, kao što su ih imali i baka i deka. Ko god da se od porodice odselio dalje, i dalje dolazi na tu pijacu u tu kupovinu jednom nedeljno.

Zašto sam te citirala? Zato što sam tu priču čula milion puta. A već su i babe na pijaci naučile šta je marketing. Ima kupaca koji vođeni tom logikom, vide zgurenu bakicu na pijaci (postavio je sin - on sedi u bifeu sa taksistima preko puta npr) sa kilogramom blatnjave šargarepe ili tucetom blago ukakanih jaja pa požure da kupe sve "domaće" da bi kupili "zdravo" a i baka može da ide kući, žao im da se smrzava. Onda se baka kad im vidi leđa sagne pa iz tezge izvadi istu tu ponudu koju vrlo brzo proda istom jednom takvom kupcu koji voli samo "domaće" i tako u krug... Čast izuzecima, na koje, nadam se, misliš.

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice