|
Odgovor: Intel ili AMD -
21.07.2006, 10:26
Ma mozee milijarde vladinih i ovakvih i onakvih racunara da ima AMD, kad je AMD za mene obichan drnch... Shta klokovanje? Pa ja sam klokovao mog Intela sa 2, na 2.6, i to sa njegovim box coolerom, i temp mu ne prelazi 55 stepeni na 100% load, a u sobi jedno 30 stepeni... A AMD? Na poslu sam klokovao, sa valjda 1.8, na 2.2, i temp mu je 70 stepeni na 100% load, sa ukljuchenom klimom i temperaturom prostorije od 20ak stepeni... Dakle? Intel je Intel, a nemojmo zaboraviti, kako je AMD poceo da radi, i kome je maznuo dizajn... Mada, verovatno su to partnerske kompanije, pa imaju % od prodaje od one druge... A US Vlada... Pfff... Njih netju ni da komentarishem, oni imaju % od svega...
Performanse? Koji program je unbiased shto se kazhe, i koji nema platjene rezultate? Ja samo znam, da moj Intel, mnogo brzhe otvara Photoshop i Sound Forge od AMD-a, sa chak vetjom megahercazhom (al' ajd' nije sve u MHz i GHz), i mnogo brzhe radi operacije filtriranja i kojekakve kompleksne kalkulacije...
Stabilnost mislim da netju komentarisati... Intel je davno prelezhao dechije bolesti, dok AMD povremeno iskochi josh po neka... Ne zaboravite samozapaljenja AMD-a, lomljenje podnozhja za heat sink, neispravne termalne diode... Intel je vetj uhodan, i to je to...
Intel se u mojoj upotrebi, dokazao kao superiorniji, a ako tjemo da poredimo koji je bolji kad se igraju igre... Jbg ljudi, kupite onda XBox, ili PlayStation2 i shta ja znam... Rachunar je prvenstveno RADNI ALAT, a ne mashina za zaebavanje...
Al' opet, ko voli, nek' izvoli... Ja lichno, kod mene, u moj lichni rachunar, nikad, ali NIKAD vishe netju staviti AMD, a to preporuchujem i svima koji me pitaju...
Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...
|