…nocima nisam spavao…bol je bio sve veci..krenuo je pre nekoliko dana,tiho I iznenada kao zaboravljena stara pesmica,a onda postajao sve glasniji……ja sam jos glasnije psovao…stari oziljak me podsetio na sve te dane..probao sam nekim mastima..nije islo…
..ne vredi ,morao sam u tu veliki zgradu…
hodnici I miris su se brzo vratili u moj mozak…razlicito je bilo sto su me prosli put dopremali hilihopterom,,sad sam sam dovezo….gospodin covek,nasmesih se…
..mladi doktor je imao strpljenja,ali ne I razumevanja…video sam mu u ocima da mu se jebe zivo…ok nisam vise vojni osiguranik I to je bilo to…ne vredi da ja njemu objasnjavam..ne vredi..trebao mi je samo savet..dijagnoza..jeb`te se, vi ste me krpili…izgleda da je garancija istekla…hirurg koga sam tih meseci upoznao je vec godinama u penziji….ovo je nova vojska.. nova drzava….nov kurac-palac…
Ok..i sam sam zeleo tako…
Mladi doctor je izasao do hodnika sa mnom ..bice vase rame potpuno u redu…evo tu je blizu bolnica na Banjici..nadjite doborg fizioterapeuta..ne brinite… otisao je dalje niz hodnik,pognuo glavu dok je palio cigaretu…
Krenuo sam..ma vreme je da odem tamo….
………..nemamo mi ovde doktorku Lukic…jel imate uput-rekla je plava lutka iza stakla…
VesnaLukic..jos jednom sam rekao…
…sestra u prolazu je dobacila..ma to je nasa Veca..to je njeno bivse prezime…
Pozvali su je…
isti onaj carobni osmeh..lepa kao I pre sedam godina…hodnik je bio pun..prisla je I zagrlila me…
Ti si ..otkud ti..Sanja mi nije javila da ces svracati..…udji udji..drzala me za ruku I uvela unutra
…pijemo kafu..nudi me cigaretom..ne, vec dve godine-kazem..
..gleda me ocima koje poznajem..uocim bore oko ociju…neke pegice na njenom licu..ali je I dalje lepotica..
..dugo sam cekala da dodjes da nas posetis..
Ma nije mi se dalo..Sanja ti je svracala..pravdam se…neugodno mi je..od svega..
Sve znas…kako se desilo.
.znam..
Mislis da sam ja zeznula stvar,zato nisi ni svracao… -kaze..sigurno zvuci…dok mi to govori.
Nemoj ja da ti sudim…razumeces..
On te je bas voleo..a ja sam cekala da svratis kod nas tih dana..mozda si ti mogao pomoci ..
Vesna,nemoj molim te..ja znam Saleta..i ja bih na njegovom mestu mozda to ucinio…
Sta..,ostavio poruku I otisao,bez mogucnosti da mu objasnim..,izvinem..da me pljune ako zeli…ali ne..on samo otisao …nismo znali o njemu nista cetiri meseca…znas da su klinci mislili da se ubio negde..nemoj molim te…vidim da je jos sve to boli…
Znam Vesna,znam…vise me ovo rame I ne boli..jebo rame…mislio sam da cu spremnije docekati nas sastanak..ovako mi sve tesno…I ova ordinacija…kartoni na njenom stolu,pecati…sve gleda u mene..
I sve mi sad ovde pored nje deluje malo iskrivljenije..
Setim se svega sta je uradila za njih…za klince…citavih pet godina Sale je odlazio I dolazio…odlasci su bili iznenadni..a dolasci nenadani…nikada nije suvise pitala…bila je tu..volela ga I cutala…klinci su imali samo nju…svetlo u ovoj zemlji je bilo ugaseno,I ona je tumarala u mraku…Posvecena,blaga ,pametna I odana lepotica.
Voda se povukla I mi smo se blatnjavi vratili kucama,svako u svoje malo groblje…
Samo je cutao,pushio I pio…dve godine me nije ni poljubio…jos pamtim kako smo se voleli dok je pucalo…nikada bolji seks nismo imali nego tih godina…jebo vas bog blesave,dize vam se samo kad je rat..kako ste se vratili kao mrtvi da ste dosli…
covece…sve sam mislila, procice…jedno vreme se vidjao sa ovim vashima…planirali da otvore skolu padobranstva…isao da poseti neke . .ali se sve to vremenom proredilo…
Kao duh je hodao..nocima na terasi je samo sedeo I pushio..…klinci su prestali da dovode drugare iz skole…
Kad sam pokusala da pricamo,samo je gledao…kroz mene…I tako iz dana u dan iz noci u noc..mesecima…plakala sam,ni to ga nije pomerilo…samo bi pogledao I okrenuo se…O problemim sa lovom koje sam imala tih godina necu ni da ti pricam…
Jedino kad ste ti I Sanja dolazili zalichio bi na onog kakvog ga znam.
..zaplaka se…trzaj glavom I dlanom kojim drzi cigaretu obrisa suzu…
Vesna,nemoj..otici cu….molim te…
Zelim da znas,I dalje sam ga volela..onakvog..…moguce da ludaka I dalje volim…
Ti o svemu znas samo odraze svakidasnjice…za ono ispod toga ni ne zelis da znas..jel-pita me..
Mislis da sam ga izdala…jel
Samo mi je bio potreban neko…da me zagrli…da mu budem lepa….to sam ja bezala iz svog zivota…a ne varala ikog…sebe sam izdala…ne njega,ne nase prijatelje..nemas pojma…
..zaplaka se opet…zagrli me…
Otkud ti ovde,ne reci mi…
Zeleo sam d ate vidim…onako..i da ti kazem da svratis sa decom kod nas…OVAJ PUT BICU KUCI…rekao sam..
by ferG( bookbook)