Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Posao kao potreba?
staro
  (#10 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: danas 00:57
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Posao kao potreba? - 06.10.2007, 12:23

Citat:
kuta kaže: Pogledaj poruku
Naravno da je potreba!
Covek koji voli da radi je covek spreman za ludnicu!Nemojte da se pravimo fini,i pogledajmo istini u oci!
da imate racun u nekoj banci sa cifrom npr.1.000.000.$...da li biste isli svako jutro na posao i zajebavali se sa shefom,direktorom......ili trpeli uspone i padove sopstvenog biznisa...ili biste sebi nasli neki lep i koristan hobi i vreme provodili putujuci,krstareci,obilazeci,.....itd.
Svi mi koji radimo smo na to prisiljeni i prinudjeni.Da bi preziveo moras da radis.
Sve se vrti oko novca i nekih drugih materijalnih vrednosti,pa je zato posao potreba!
Rad je stvorio čoveka, reče neki čovek
Ne bih ljude koji vole da rade trpala u ludnicu, nikada, zapitala bih se šta misle i kako život vide oni koji ne rade. Moje bake su bile žene ss sela, nikada dinar nisu dobile za sve poslove koje su radile, a radile su, kao najsnažniji muškarci, sve kućne poslove i poslove oko kuće i bile srećne i ustajale sa suncem da započnu svoje duge i iscrpljujuće dane.
Da nema posla ne bi bilo ni nas, bili bismo praznjikavi paraziti koji bi ležali u svojim velikim krevetima, gledali u plafone ili TV ekrane i propuštali život. Posao nas izgrađuje, donosi ogromno iskustvo, formira izvesne navike, postavlja standarde, izgrađuje ambicije, sve.
Ne mogu sebe da zamislim da ništa ne radim, to bi mi bilo ravno umiranju.

"...Prejako je svijetlo, samo da se oči naviknu..."

Poruku je izmenio euridika, 06.10.2007 u 14:29.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice