Citat:
Lady S kaže:
Ok, stare kuće u centru gradu se ruše i zidaju se poslovne i stambene zgrade, ali nekako mi smeta što se uglavnom gradi u užem i širem centru grada... Pišem kao potpuni laik, ali meni kao potpunom laiku bi bilo nekako logičnije da ukoliko se već broj stanovnika u Novom Sadu iz godine u godinu povećava, da se grad širi... da se stvaraju nova naselja... Nije fora graditi samo centar. 
|
Па нисам ни сигуран да се гради само центар, ако изузмемо онај део иза поште, центар се скоро и не дира. Гради се Салајка, Подбара, Грбавица, онај део између Грбавице и Аутобуске станице, између Булевара Ослобођења и Хајдук Вељкове, Адамовићево насеље, Нова Детелинара, Телеп...
Свиђа ми се развој, свиђа ми се напредак, добро је за неки град кад напредује.
Али не волим исто што и Мишица, што нестају такви делови града, са мирним улицама, малим кућама... рецимо Мајевичка улица је у последњих пар година са кућа прешла у зграде, те улице између Краља Петра и Новосадског Сајма... али шта да радимо, изгледа да ко то хоће убудуће мора да иде на Клису, Ветерник, Сајлово, Петроварадин, Каменицу... и на Телепу се куће већ повлаче прилично... Цена напретка. Не може се бити велики град и имати кућице близу центра... цене некретнина, тржнична екoномија...

А да, Голди је у праву, погледајмо како је изграђено Ново насеље, са простором, зеленилом, паркинг простором, школама, булеварима... једноставно инфраструктуром. Имам осећај да се све ове зграде праве неплански, па тако добијеш бетонску џунглу, зграда на зграду, уске улице, неприродно...