Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Pro et contra
staro
  (#3 (permalink))
morrib
uhvatio i popustio
morrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimummorrib je dostigao maksimum

Član od: 28.01.2007.
Poslednji login: 06.09.2008 00:30
Pol: Muško
Godine: 57
Odgovor: Pro et contra - 26.09.2007, 23:45

Najbolja je laž kada sadrži pedest posto istine vešto smeštene između laži!
"Da Vinčijev kod" je upravo takva knjiga, virtuoznošću pisca, poznavanje materije o kojoj piše, uspeo je da napravi intrigantnu priču koja mu je donela ono i zašto ju je napisao: svetsku slavu. Okvire gde ju je smestio, zadirući u veru, automatski je skupio publiku-čitaoce. Podela na za, protiv i onih nezainteresovanih, a ovih zadnjih je mnogo manje od ovih prvih, samo su učvrstili komercijani efekat napisane knjige. Moja ocena je briljantno smišljeno i napisano, ali nažalost zadirujuće u nešto što je mnogima sveto: veru.Dali je moralno tako nešto uraditi, e to je druga priča, jer novac i slava su nerazdvojni brat i sestra đavolovi, tu duše propadaju. Podseća me način odabrane teme i stil prezentovanja istina i laži na Harolda Robinsa i njegove romane. Ne u bukvalnom smislu već po osnovnoj zamisli, Robins pišući o savremenoj Americi, u svojim beletrističkim romanima, isto to radi kao i Den Braun, vešto kombinujući istine i laži stvara priču koja je pitka i na oko istinita sa prepoznatljivim likovima savremene Amerike, samo što je to u daleko skromnijem, pa i lokalnom, vremenskom pozicioniranju, i on uspeva. No to je moje skromno mišljenje palo na pamet vezujući neke konce pri čitanju i jednog i drugog pisca. Uostalom "Da Vinčijev kod", će nahraniti ateiste, ostaviti ravnodušnim slaboverujuće, i naoštriti vernike protiv njega!

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice