Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Koju knjigu trenutno citate..?
staro
  (#6 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: juče 10:20
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Koju knjigu trenutno citate..? - 31.03.2006, 21:10

Zavrsih i Kandze, Marka Vidojkovica. Pravi REBEL YELL, posle kojeg sigurno ne ostajete ravnodusni, bilo to u pozitivnom ili negativnom smislu. Moja preporuka je da ako nemate zivaca (ili volite neko "na note" stivo) da pratite nadrkanog pankera koji je 24/7 u erekciji i razbija se od trave, ne zapocinjete ovu knjigu. Mene je vratila u 1996, ali skroz.

Radnja ove moderne bajke odigrava se za vreme burnih građanskih protesta (1996/ 97.) u Beogradu. Glavni junak je student prava koji se fanatično bori protiv izborne krađe. Izgladneo i izneveren od ostatka sveta, svakodnevno odlazi na demonstracije i na taj način bezglavo uleće u situacije opasne po život. Sve se menja kada sreće neobičnu devojku, koja se od drugih ne razlikuje samo po izgledu, već i po načinu mišljenja. Roman “Kandže” na nov način govori o studenstskim demonstracijama i o tačnosti tvrdnje da je u ljubavi i u politici - sve dozvoljeno.

Evo vam i jedan odlomak, malo pristojniji:

"Napolju je sijalo sunce i bilo je petnaestak stepeni. Od kuce do Pravnog sam plakao, a ispred platoa sam se jedva uzdrzavao. Nista ne moze bolje da natera suze na oci od plavog neba i pticica koje cvrkucu. Vecina je bila u slicnom stanju. Ogromna energija bila je utrosena da dobijemo gradonacelnika i smenimo rektora. Meseci i meseci na ulici, prebijeni ljudi, istraumirani, iznemogli, poludivlji demonstranti ostali su sami sebi. Nemoguce je ziveti u ovakvoj zemlji posle ova tri meseca. Treba bezati. Ali vojska ti ne da pasos. Jedino gde mozes da pobegnes je u svoju sobu, ili da izadjes napolje i pocnes goloruk da srljas na sve sto ti se ne dopada. A ovde mi se manje-vise nista nije dopadalo. Gomila bolesnih iluzija, bratstvo i jedinstvo, srpstvo, komunizam, pravoslavlje. Jahaci apokalipse, koji su od mene i mojih vrsnjaka napravili govanca bez zivota. Jedino sto smo mi sa nasih dvadeset godina naucili jeste kako se hraniti kod keve bivse ribe i kako studirati fakultet koji mrzis iz dna duse, spremajuci se za posao koji ces mrzeti iz dna duse, u zemlji ludaka, tirana i ratnih zlocinaca."

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice