Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Da li je moguce u bestezinskom stanju?
staro
  (#25 (permalink))
Bacvanin
Početnik
Bacvanin će uskoro postati poznat članBacvanin će uskoro postati poznat član

Član od: 19.06.2006.
Poslednji login: 01.06.2008 18:01
Pol: Muško
Godine: 31
Odgovor: Da li je moguce u bestezinskom stanju? - 12.07.2006, 15:15

Mislim da ste se previše zapetljali sa tim energijama, a odgovor je samo u osloncu! Čovek je u ovom slučaju izolovan sistem sila, i ne može da deluje sam na sebe tako da se pokrene, tj. nalazi se u ravnoteži.
To bi bilo kao da sediš u kolima, guraš rukama volan, i očekuješ da se pokreneš! A sve ovo nema nikakve veze sa gravitacijom! Možeš i naglavačke skočiti iz aviona i pri tome vući sam sebe koliko oćeš, nećeš ubrzati pad!

Onda kažete:
- Energija koju stvaraju ruke se pretvara u druge vidove energija, izmedju ostalih u kineticku i potencijalnu. Ep=mgh, Ek=(mv^2)/2. S obzirom da je g=0, ostaje samo kineticka energija
- Ostaje sine kinetichka energija koja podjednako deluje u oba pravca u ovom sluchaju, a dva put nishta je nishta crva nije ni bilo, tj u ovom sluchaju 1-1=0

Kako "ostaje" kinetička E, kada je i brzina ruku jednaka nuli? (i ne deluje energija, nego sila).

Sad ostaje ovaj drugi slučaj, da se šutneš. Ovde baš nisam siguran, pošto je opet u pitanju isti sistem, ali 99.9% bi se pokrenuo. U ovom slučaju bi noge, dok se kreću, imale određenu brzinu, pa samim tim i kinetičku E. Prilikom sudara bi preneli ovu E na ostatak tela, čime bi ga izbacili iz početne ravnoteže i pokrenuli.
Ustvari siguran sam: Zamisli kolica sa čekićem koji visi. Kolica se nalaze u mirovanju, otkačiš čekić, on udari u neki deo kolica i ova se pokrenu. Samo što je ovaj primer nemoguć u bestežinskom stanju, ali princip je isti.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice