Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Verski običaji
staro
  (#3 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 12.08.2008 07:33
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Verski običaji - 21.09.2007, 07:15

Relativno dobro poznajem obicaje vezane za pojedine vjerske praznike, bar onako kako su ih moji od davnina praktikovali. Definitivno mi je Bozic i sve pripreme za Bozic najzanimljiviji i najuzbudljiviji. Nazalost, sad bas i nismo u mogucnosti da se pridrzavamo svih. Paljenje Badnjaka kuci smo zamenili paljenjem u crkvi i sl.
U poslednje 3-4 godine sam poceo vise paznje da poklanjam svim tim obicajima, valjda mi dosla u glavu sva ona prica da ucim da cu jednog dana ja biti domacin u kuci (cuj ja domacin ). Narocito pokusavam da budem aktivan oko slavskih obicaja. Kako se kod nas slava tj slavska molitva i sjecenje slavskog kolaca obavlja u kuci (jos uvjek) ja sam preuzeo dio toga na sebe. Otac jos uvjek sjece kolac no jednog dana ce i na mene doci red.
E, jedino sto mi se desava da neke obicaje vezane za Vaskrs pomjesam sa bozicnim i obrnuto. Evo ni sad ne znam jel imamo poloznika, osobu koja vam prva udje u dom, za Bozic ili za Vaskrs
Uglavnom volim sve nase obicaje i trudit cu se da ih prenesem na svoje potomstvo kao sto su moji prenjeli meni. Nevezano za to koliki sam ja vjernik i da li uopste vjerujem u Boga, nekako su mi oni dio nas, dio moje porodice i mog naroda. Gubeci obicaje gubimo i pola sebe.

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice