|
Odgovor: Srbija danas i sutra -
07.07.2006, 20:46
Evo me...
Kome ukazati poverenje, to i jeste sustina problema. U svim strankama, i onim najmanjim, postenog coveka morate traziti svecom i oni su totalno marginalizovani, tj. na njih se gleda ko na dvorske lude. Osnovni smisao postojanja stranaka nije u razvoju demokratije nego one sluze kao odskocna daska za bogacenje i osnovni cilj je po svaku cenu doci na vlast iskljucivo zbog tog. Desi se ponekad i da odredjena interesna grupa koja u stvari drzi sve konce u svojim rukama istakne ispred sebe neku budalu koja jos ima ideale ali uvek u odasudnom momentu kada ta budala pocne da smeta
dobije sut kartu.
Postoje ljudi koji su individualci ali po meni vrlo jaki kao sto je Cedomir Cupic prof. Pravnog fakulteta u Beogradu ali on je solo nasuprot strankama iza kojih stoji masinerija "biznismena" (citaj lopova iz Milosevicevog perioda), veza,medija, itd.
Ono sto bi trebalo je da svako od nas prepozna Cedomira Cupica u svojoj sredini i da se borimo za to da ne zivimo prevareni i zaludjeni u sopstvenoj zemlji.
Prepustili smo sve strankama i u najsvetije mesto demokratije, parlament, dopustili da nam dovedu lopove i ljude bez morala.
A ti isti treba da zastupaju narod, oni su svi zajedno sramota za Srbiju, za istoriju Srbije i za pokolenja koja dolaze.
Ima svetlih trenutaka ali su oni stvarno zanemarljivi u odnosu na ono sto svakodnevno od njih dozivljavamo.
Jedan od pozitivnijih likova sigurno je predsednik Skupstine Predrag Markovic ali ko ce ga znati, mozda je to samo jedno od njegovih lica.
Ne treba se boriti za ljude vec za ideje, ljudi odlaze i dolaze a ideje ostaju i to je po meni kljucna tacka razloga naseg postojanja. Treba postaviti osnovne zahteve kakvu drzavu zelimo, kakve zakone, mozda bas i na ovom sajtu a onda to pretociti u stvarnost, skupljanjem potpisa ili prostom pretnjom: Glasacu za onog ko se obaveze da uzvoji ove zakone i promeni to i to, ili mozemo sami kandidovati ljude za koje mislimo da su moralni i casni i glasati za njih.
Najgore je samo sve prihvatiti zdravo za gotovo pa zasiljiti olovku i na izbore, verujem da nema puno razlike ni izmedju jedne stranke.
|