Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu...
staro
  (#17 (permalink))
gogothegreat
Todd Anderson
gogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan član

Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Sve što ste oduvek želeli da znate o Windows-u, Office-u i još koječemu... - 07.07.2006, 20:46

Citat:
swba kaže:
eve sad cem te bombardujem slicicama... a ima ih
Auhh... bwate swbo! Prosto ne znam odakle da počnem. Kao prvo, zaboravih da ti kažem da pre snapshotovanja servisa označiš checkbox "Hide All Microsoft Services", a trebalo je (bilo bi manje posla za tebe i za ImageShack )

Slušaj, pokušaću sa najjednostavnijom varijantom, potpuno svestan da ću time verovatno izazvati kritike nekih drugih "stručnjaka" sa ovog foruma!

DakleM, da sam ja na tvom mestu, ja bih se najpre bacio na potpuno deinstaliranje svih, ali svih komponenata Nortona. Taj glomazan i sveobuhvatan program sam i sam koristio par godina i nikada (i slovima nikada ) nisam od njega dobio iole značajniju pomoć. Znači definitivno sam ubeđen da ti on u najvećoj meri usporava rad računara. Pogledaj samo koliki broj servisa ti on uključuje pri svakom startovanju (btw: nisi mi rekao sa koliko RAM memorije raspolažeš?). To su svi oni servisi na listi koji započinju sa "Norton" i sa "Symantec" Pored toga, Nortonov servis pod nazivom Norton UnErase protection je jedno takvo sranje da ne mogu da ti opišem. On u sebi čuva (i ne dozvoljava ti da ih obrišeš) bukvalno na hiljade potpuno bezveznih i bespotrbnih, privremenih fajlova, da je to za priču! Unapred te upozoravam da deinstaliranje Nortona uopšte nije tako jednostavno. Mnogo je žilav program, do bola, ali ti budi uporan! Ako te brine što ćeš ostati bez antivirusa, preporučujem ti da sa mreže skineš i instaliraš jedan mali, malecni, ali izuzetno efikasan antivirus, pod nazivom AVG. Začas se instalira, zauzima izuzetno malo memorije, ažurira se svakodnevnoi u trajanju od par sekundi i potpuno je besplatan!

Citat:
swba kaže:
LM to bi bilo to.... a sto se tice tog mog problema ja pojma nemam koji je to program... samo mi se prilikom logovanja na MSN pojavi poruka na ekranu da sam izlogovan sa tog .Netmessengera jer sam se ulogovao na drugoj lokaciji
Iz prikazanih snapšotova ne mogu da ustanovim o kakvom se to "ghost" messengeru radi (ne bi me čudilo da je i to neko Nortonovo čedo )! U svakom slučaju, vidim na listi Windows Messenger, još jedan potpuno bespotreban i troublemakerski program. Iako je, kako vidim, taj servis zaustavljen, od srca ti preporučujem da i njega ukloniš sa svoje mašine. Ubedljivo najjednostavniji način za to je sledeći: Klikni na Start, pa na Run, i u polje Open otkucaj (ili jos bolje iskopiraj) sledecu komandu:
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

Ako me poslušaš i učiniš kako ti je čiča savetovao, garantujem da će ti mašina biti preporođena! E, da, umalo da zaboravim - čoveče!? Pa ti imaš čitave tri stranice programa koji ti se pokreću pri svakom startovanju računara! Ali, hajde prvo obavi ono što sam ti rekao, pa ćemo se onda pozabaviti Startup-om. U međuvremenu, možeš malo i sam da pregledaš prikazanu listu i na njoj prepoznaš programe koji ti ni za qrac ne trebaju, ili bar nije neophodno da budu startovani prilikom svakog pokretanja računara, već samo onda kada ti stvarno trebaju. Takve programe možeš slobodno da "razčekiraš" sa Startup liste - ništa se katastrofalno loše ne može dogoditi, naprotiv!

Kada sve to obaviš, postavi još jednom snapshotove "Services" (prethodno uključi "Hide All Microsoft Services"!!!) i "Startup" (prethodno proširi malo kolonu "Command", da se bolje vidi o kojim se programima radi!!!), pa da vidimo ša si napravio.

Uzgred ti šaljem moje "Services" i "Startup" snapshotove, čisto radi poređenja:

Citat:
swba kaže:
ajd ako mi resis problem jos cu i da ti progledam kroz prste sto mi javno muvas zenu
Jebote, nisam ni znao! El to stvarno, il samo 'nako "imedžin", k'o što ja zamišljam dŽindijanca? Ako je stvarno, baš mi je drago za vas dvoje i ubuduće ću pokušati da se suzdržim od svih oblika online flertovanja sa narečenom personom na metli!
Citat:
swba kaže:
P.S. a i sve druge abnormalije koje primjetis pisi da otklanjamo
U je, da nisi malo preterao!? Pa nisam ja Frojd, majku mu božiju!

Volim te kad pričaš, u svom ovom ludilu...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice