|
Odgovor: Srbija danas i sutra -
06.07.2006, 23:30
"-Drzava je upravo onakva kakav joj je narod!
-Demokratija je da 5 imbecija nadglasaju 4 doktora nauka!
-U ljudskoj prirodi je da iskoristi svaku pruzenu mogucnost!"
Apsolutno se slazem sa prve dve stavke kao uopstenim formulama ali s trecom ide malo teze. U pravno dobro uredjenoj drzavi ljudi imaju strah od kazne a kod nas upravo to ne postoji i zato nam je ovako, odnosno postoji za one koji nisu u sistemu vec soliraju bez bekapa. Sto se Pere tice ovo je i pre bila policijsko mafijaska drzava a moje misljenje je da ni sad nije nista bolje tako da je Pera otisao pre prosao bi isto kao i sad, kao bos po trnju.
Evo ti primer, u Novom sadu je smenjen sef policije zbog nestanka razne "robe" iz policijskog sefa a na njegovo mesto je postavljen novi sef koji je ranije bio osudjen za nesto (zaboravio sam sta). Pa jel to ne govori dovoljno kakvi kadrovi sprovode zakon...nama ce ovde stvarno biti potreban Valter.
A PDV ne spominji, znam dosta radnji gde neces naci racun ni svecom, to su one radnje gde oporeznici notingemskog serifa Dinkica ulaze i prstom pokazuju sta da im se spakuje za poneti a polivaju po nekim zanatlijama i knjizarama.
Kod nas ti je sve selektivno samo je pitanje za koju selekciju igras.
Ono sto nedostaje je Zakon o poreklu imovine, ranije su se branili kao fol da ce mnogi napustiti zemlju a propo odliva kapitala.
Alo bre, sta me briga sto ce lopovi da napuste zemlju nego to ne odgovara politicarima, ko bi se onda bavio politikom iz casnih i moralnih pobuda.Kad se zaposlis danas moras odmah da gledas kojem ces sefu da se uvuces u dupe jer su svugde neki klanovi za namicanje para
pa ako smetas zacas mogu da ti smeste i tako umesto da radis svoj posao za koji si se skolovao ili koji znas da radis ti moras da razmisljas o drugim stvarima. A nema te sluzbe drzavne,opstinske gde se ne krade samo se cuti jerbo ljudi jos imaju strah,
ne veruju ni sudstvu ni policiji.
Ne daj Boze da se usvoji Zakon o javnim tuziocima tek ce onda biti belaja.
Mora se ujutro na posao rano, ajd cujemo se sutra uvece.
|