|
|
|
|
Veteran
Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 11.12.2006 13:27
Pol: Žensko
Godine: 31
|
Odgovor: Ništa bez lengvidža :) -
04.07.2006, 13:04
Citat:
dean kaže:
Mislis da bi vi bili imuni na uticaj stranog jezika da ste ovde?
|
Itekako bih bila imuna, samo ako hocu da budem, tj. ako necu da se foliram.
To me nekako podseca na one koji odu u drugi grad (posebno u slucaju Beograda), pa odma' pokupe naglasak i sve zive postapalice koje se tamo koriste. Bila bih samoj sebi smesna kad bih, recimo, provela par godina u pomenutom Beogradu i posle pocela da koristim "Brateeee", "Ono, kao...", "Missss'im..." i tome slicno. Zivela sam 4 godine, za vreme studiranja, u centralnom delu Srbije gde se govori sasvim drugacijim naglaskom nego u Vojvodini, pa opet nisam pokupila nista od toga.
Mogla bih jedino da razumem nekoga ko je pola zivota proveo na engleskom govornom podrucju i nije imao nikakvog dodira sa maternjim jezikom. Ostalo - cisto foliranje.
Citat:
A sto se tice tuge da nam deca ne govore Srpski to je tvoje misljenje i mozes ga zadrzati za sebe
|
Pa, ja ga i ne nudim na prodaju
Tuga je zato sto odbacujes svoj nacionalni identitet i svoj maternji jezik.
Citat:
Tuga je gde ti zivis pa se ja ne smejem.
|
Meni nije tuga, ovde je bas veselo Vec smo se sasvim navikli na ratno stanje kao normalnu pojavu, pa se sad daleko lakse nosimo s tim. Ali smo ipak vedrog duha i znamo da se zabavljamo i kad nemamo bas mnogo para. Tvoje raspolozenje bas ne odaje utisak da se ludo zabavljas
Gather ye rosebuds while ye may...
|
|
|
|