Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Karma - verujete li?
staro
  (#6 (permalink))
euridika
severna svetlost
euridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimumeuridika je dostigao maksimum

Član od: 14.08.2006.
Poslednji login: 10.10.2008 07:40
Pol: Žensko
Godine: 32
Odgovor: Karma - verujete li? - 26.08.2007, 21:09

Citat:
Lillith kaže: Pogledaj poruku
Čovek nikada ne može nikuda da ode, a da nije odnekuda krenuo.
......
Ipak, kroz ovaj proces upoznavanja sebe se ne može juriti, jer ako čovek stoji na vrhovima prstiju, nije stabilan. Čovek večito traži put do kuće i stanje sreće definiše time da zasigurno korača tim putem.

Kojim god putem da korača, on se kreće ka kući, a karmičke lekcije mu predstavljaju mape puteva, zajedno sa znacima za zaustavljanje, preprekama i skretanjima koje mora prebroditi da bi dušu doveo u stanje savršenstva gde ponovo može postati jedno sa Čistim duhom.
Ja bih izdovjila ovo kao, možda, najsnažniji i najmudriji deo iz teksta. Kada je čovek u stanju da svaki svoj mali svakodnevni cilj pred sebe postavi toliko važnim i toplim i nezamenjivim kao što je dom ili kuća onda će se brže i sigurnije kretati ka tom cilju.

Isto tako, za nas koji živimo živote čergara, krećući se po svetu bez neke jasne baze, najvažnije je da imamo u glavi to da je svaka naša stanica u životu ustvari dom! Tako gledano, mnogo se bezbolnije i otvorenije prolazi kroz iskušenja koja donosi svaki sledeći dan...

Citat:
Lillith kaže: Pogledaj poruku
Duša neprekidno širi svoju svest kroz vlastito polje iskustva, sve dok joj konačno više nije neophodno da se reinkarnira u fizičko telo. Prerođenja naša duša bira duše koje će postati naši roditelji. Ona određuje religiju sa kojom ćemo živeti. Ona odabira susedstvo u kojem ćemo se roditi i vaspitavati i konačno programira u redosledu sva životna iskustva kroz koja ćemo proći, uključujući i svaku
stranputicu u kojoj ćemo se iscrpljivati, sve dok ne prona|emo put istine.
Ovaj deo mi je već malo više maglovit i nejasan, uopšte pojam duše, ne umem ja to sebi da predstavim na baš najsrećniji način, pa ne mogu ni da se složim ili ne sa ovim stavom.

Generalno, verujem u karmu....

...a ja crtam svoje krugove i praštam stare dugove...

Poruku je izmenio euridika, 26.08.2007 u 22:22.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice