Citat:
Kunic kaže:
Ja bih voleo da čujem jedan dokaz da vanzemaljci postoje.
Kako možete da verujete u nešto što niste videli? Aj da budem precizan, u nešto što niko nije video? Gde vam je realnost.  Nija valjda da toliko volite Dosije X?
Ako ćemo po verovatnoći, onda nisi u pravu. Neka uzmemo da na nekoj planeti 50% može da bude života i isto toliko da ne može (mada je suviše očigledno da je 50% ogromna verovatnoća). Planeta/planetoida/asteroida i ostalih nebeskih tela ima beskonačno mnogo. Uvrštavanjem činjenica u matematičke formule (nrp. kombinacije bez ponavljanja, uslovna verovatnoća, totalna verovatnoća itd.) dobija se da je verovatnoća vanzemaljskog života jednaka nuli! A neće me niko ubediti da matematika greši.
Mada, ko hoće da veruje, samo napred. I Molder je verovao...
|
Istina je da nikada nisu vidjeni ( bar ne postoje materijalni dokazi za to ). Kako mogu da verujem? Pa moje verovanje da u svemiru postoje inteligenta bica zasniva se na tome da samo u nasoj Galaksiji postoji
300.000.000.000 zvezda!! A u svemiru postoji vise miliona galaksija.
E sad, ako u jednoj Galaksiji na samo jednoj planeti postoji inteligencija onda postoji na milione civilizacija!!
Pak, ovo su samo nagadjanja, ali sada cu vam izneti 13 "zakona" koje je postavio Isak Asimov i u koje ja cvrsto verujem:
1. Broj zvezda u nasoj Galaksiji iznosi 300 milijardi.
2. Broj planetnih sistema u nasoj Galaksiji iznosi 280 milijardi.
3. Broj planetnih sistema u nasoj Galaksiji, koji kruze oko zvezda slicnih Suncu, iznosi 75 milijardi.
4. Broj zvezda slicnih Suncu u nasoj Galaksiji, koje raspolazu korisnom ekosferom iznosi 52 milijarde.
5. Broj zvezda slicnih Suncu u nasoj Galaksiji sa korisnom eksoferom, koje pripadaju drugom pokoljenju prve populacije, iznosi 5.200.000.000
6. Broj zvezda u nasoj Galaksiji, koje pripadaju drugom pokoljenju prve populacije, poseduju korisnu ekosferu i imaju planetu koja kruzi u njoj, iznosi 2.600.000.000
7. Broj zvezda slicnih Suncu u nasoj Galaksiji, koje ulaze u sastav drugog pokoljenja prve populacije i posedije korisnu ekosferu, sa planetom slicnoj Zemlji koja kruzi u njoj, iznosi 1.300.000.000
8. Broj nastanjivih planeta u nasoj Galaksiji iznosi 650.000.000
9. Broj planeta u nasoj Galaksiji koje sadrze zivot iznosi 600.000.000
10. Broj planeta u nasoj Galaksiji koje sadrze visecelijski zivot iznosi 433.000.000
11. Broj planeta sa bogatim kopnenim zivotom iznosi 416.000.000
12. Broj planeta na kojima se razvila tehnoloska civilizacija iznosi 390.000.000
13. Broj planeta u nasoj Galaksiji na kojima
tehnoloska civilizacija SADA POSTOJI iznosi 530.000!!!
A TO JE SAMO NASA GALAKSIJA!!!