Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Verujete li u male zelene ljude?
staro
  (#15 (permalink))
goldie
golden girl
goldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimumgoldie je dostigao maksimum

Član od: 20.03.2006.
Poslednji login: juče 23:18
Pol: Žensko
Godine: 25
Odgovor: Verujete li u male zelene ljude? - 02.07.2006, 02:04

Nemam ni ja knjigu al ima na netu knjiga iz kojih sam izvukla par definicija. I evo definicija koje kazu da se radi sa konacnim skupom.

I knjiga:
Klasična definicija verovatnoće omogućava da se odredi verovatnoća slučajnih događaja jedne relativno uske klase eksperimenata, a to je klasa eksperimenata sa konačnim brojem mogućih rezultata i to jednako verovatnih.

Definicija 4.10.
Verovatnoća slučajnog događaja A je odnos broja ..povoljnih" rezultata za događaj A i broja mogućih rezultata eksperimenta.
II knjiga:
Definicija 1.1: Promenljiva velicina X je slucajna promenljiva prekidnog tipa, ako vrednosti, koje ona moze uzeti, obrazuju konacan ili prebrojiv niz realnih brojeva
(1.6)
a uzimanje svake od ovih vrednosti je slucajan dogadjaj sa odredjenom verovatnocom.

E sad uslovna verovatnoca:
Definicija 4.13. Uslovna verovatnoća događaja A pod uslovom da se realizuje događaj B jednaka je količniku

Neposredno pre ove definicije uslovne verovatnoce se napominje da se dokaz radio nad:

"Posmatrajmo primer jednog eksperimenta sa konačnim brojem mogućih ishoda koji su podjednako verovatni. Neka je n ukupan broj mogućih ishoda, a n(B) broj ishoda....."

Ko ne neveruje evo linka:
http://statlab.fon.bg.ac.yu/srb1/Vir.../glava_4_3.htm

Znaci sta je zakljucak ovih postova? Matematika kaze da postoji verovatnoca da ima zivota u svemiru. I ja sam u prvom postu napisala da verujem da postoje vanzemaljci. Nisam tvrdila da sam sigurna da 100% (verovatnoca jednaka jedinici) postoje.

goldie

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice