Citat:
cika Kunic kaže:
Ako ćemo po verovatnoći, onda nisi u pravu. Neka uzmemo da na nekoj planeti 50% može da bude života i isto toliko da ne može (mada je suviše očigledno da je 50% ogromna verovatnoća). Planeta/planetoida/asteroida i ostalih nebeskih tela ima beskonačno mnogo. Uvrštavanjem činjenica u matematičke formule (nrp. kombinacije bez ponavljanja, uslovna verovatnoća, totalna verovatnoća itd.) dobija se da je verovatnoća vanzemaljskog života jednaka nuli! A neće me niko ubediti da matematika greši. 
|
Pa kad se vec pozivas na matematiku onda je pravilno koristi. Nije mi bas jasno kako si dosao preko kombinacija bez ponavljanja, uslovne i totalne verovatnoce do ovog zakljucka? Kao prvo uslovna verovatnoca se koristi u slucajevima kada imas konacan broj a ne beskonacan. A totalna verovatnoca direktno zavisi od uslovne verovatnoce.

Tako da mi nije jasno zasto si navodio da se preko svega ovog dolazi do rezultata nula.
A verovatnoca da postoji negde zivot je 1/x gde je x jaaaako velik broj (ono sto ti nazivas beskonacno) pa si iz toga zakljucio da je verovatnoca nula jer 1/x tezi nuli. ALI NE ZABORAVI, samo tezi nuli ali NIJE JEDNAKO nuli kao sto ti kazes.

Tako da je to jednako nekoj maloj verovatnoci. Znaci da postoji verovatnoca da ima negde zivota u tom ogromnom prostranstvu.