|
Odgovor: Zapažanje prilikom upoznavanja -
18.08.2007, 13:33
Svaka nepoznata osoba kod mene ima prosecnu ocenu. Ukoliko je neko, od mojih poznanika/prijatelja, kudio/hvalio tu osobu to uopste nije uticalo na mene da joj u startu promenim ocenu. Ocenu menjam na osnovu onoga sta dozivim sa tom osobom. Ne postoji predubedjenje. Ne mogu da kazem da uopste ne uzimam u obzir te price, ali one mi sluze da obratim paznju, na te osobine licnosti, koje je taj moj prijatelj/poznanik zapazio. Cesto mi se desavalo, da je neka osoba bila "ocrnjena" od strane mojih prijatelja/poznanika, a u stvari, prema meni, uopste nije takva.
Prvi susret, najcesce, ne rezultira nekom visokom ocenom iz bilo cega, za to je potrebno vreme.
Ne udaram "blanko potpis" ni za koga.
Znam, da se svako pri prvom susretu pokazuje u sto boljem svetlu, pa analogno tome, ako je kod mene u tom "boljem svetlu" zaradio negativne poene, ispada "kakav je tek onda ako je u startu ovakav". Ali ne. Ja uzimam za pravo da svako moze imati i "los dan" pa ce mozda neki drugi dan biti i pozitivniji u mojim ocima. Ne idem na prvu loptu i zato i imam ovoliko prijatelja.
Zapazam detalje na osobi, koje odaju unutrasnju stranu licnosti.
Cisti i negovani nokti na primer odavaju pedantnost osobe i sl.
Uvek prilikom upoznavanja osobu gledam u oci, tako saznajem sta ona misli o meni.
Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa
|