Citat:
pero_M kaže:
Zeleo bih da kupim klimu, ne toliko za hladjenje, nego i za dogrevanje pred zimu. Rec je o 18m2 prostorije i planiram uzeti klimu oznake 9 ali sam u nedoumici za proizvodjaca. Pronasao sam u jednoj prodavnici, da se prodaju klime 3 razlicita proizvodjaca:
Neo 15.000 din.
Samsung 19.000 din.
Panasonic 24.000 din.
Interesuje me tvoje misljenje, da li je Panasonic "toliko" trajniji , kvalitetniji iil treba dati vise od 100E samo za marku. 
|
..u principu sve klime rade i hlade (kad u startu prorade)...razlike su u finesama, kvalitetu plastike, kopcama, filterima....svemu što daje neki ukupan utisak o klimi...(na ovim klasičnim kinezima...kopce puknu...filteri se brzo iskrive...i to vise nije to)...
..ja lično ne bih nikad uzeo sebi neo...

...a samsung se ove godine posebno...a donekle i prošle pokazao dosta bučan i licno nije po mom ukusu...ali ako je problem sa parama tu...onda bar odaberi njega....ako nije...onda bih ti svakako savetovao panasonic jer ga licno imam i veoma se dobro pokazao...
...a ako ti je za utehu...fujitsu je recimo oko 500 evra sa ugradnjom....tako da je panasonic jos i solidan sa cenom...
Citat:
bmasha kaže:
Pozdrav. Ja sam iz Banja Luke i nov sam na forumu. Imam problem sa klimom. Uzasno smrdi. Vjerovatno zbog mnogo pusenja.Hocu da je sam ocistim, posto ovdje nema servisa koji se time bavi. Postoji li neko sredstvo do koga se lako dolazi i kako da ga koristim, detaljno ocistim unutrasnju jedinicu. Unaprijed sam jako, jako zahvalan
|
...klasična sredstva kojim možeš profesionalno sam da očistiš klimu ne postoje u prodaji za široke mase...ali filtere možeš komotno oprati sam sa mlakom vodom i nekim deterdžentom za suđe koji lepo miriše...ćelije koje su iza filtera tako đe kad skineš filtere možeš sam prskati isto tako nečim iz neke posude koja ima prskalicu, pa ih posle isprskati običnom vodom...samo pazi da prskas direktno u njih da ne ode ti voda na elektroniku...
...moguće je da ces problem privremeno zalečiti jer se veoma cesto smrad nakupi i u ventilatoru ali do njega ne mozes nikako sam prici pa samim tim ga ni ocistiti bez stručne pomoci nekog servisera....
...i na kraju...pozdravi mi banja luku...pre par dana sam ti bio tu...