|
Odgovor: Trema i sta sa njom -
06.08.2007, 18:37
Treme, one koja blokira razum, nemam. Bez obzira gde se nasao, javni nastup ili iznenadni susret sa vise ljudi aktiviram "sistem za odbranu". Moj sistem funkcionise tako, sto uvek imam "arsenal reci" koje mogu bez razmisljanja "ispaliti" i to mi daje vremena, da dok ispaljujem moj arsenal, pararelno razmisljam sta i kako dalje i tako ispada da "kako god da me bacis ja se na noge docekam".
Naucite da izgovarate neke recenice bez posredstva svesnog dela mozga. To cete uraditi tako sto cete dok izgovarate neku recenicu npr. "Ja sam taj i taj, radim u firmi toj i toj na tim i tim poslovima, drago mi je sto smo se upoznali", u sebi paralelno brojte reci koje izgovarate ili jednostavno razmisljajte kako je lepo vreme napolju i sl. Da bi ste bili sigurni da sve radite kako valja ukljucite kasetofon i snimite kako to zvuci, da li se menja nacin izgovora kad pocinjete da brojite i sl.
Razmisljanje na 2 nivoa mi pomaze da ljudi oko mene ne primete da sam se zbunio, izgubio i sl. Pokusajte nije tesko a mnogo pomaze.
Nije sve crno, nadje se i poneka plavusa
|