Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Koje kućne poslove ne volite da radite
staro
  (#2 (permalink))
SQUAW
Snebivljiva Aždaja
SQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimumSQUAW je dostigao maksimum

Član od: 13.03.2006.
Poslednji login: danas 22:42
Pol: Žensko
Godine: 33
Odgovor: Koje kućne poslove ne volite da radite - 28.07.2007, 14:30

Citat:
Najgora kaže: Pogledaj poruku
Nema odvratnijeg posla od toga
Ima. Peglanje

E to je jedino što ne volim da radim. Pustim ja muziku, napravim sebi ugođaj, i nije mi teško, ali ne volim

U mojoj porodici jedinu podelu na muške i ženske poslove napravila je baka i to se nekako prenosi sa kolena na koleno. Ja nikada nisam iznela đubre i usisala kuću a ni moja mama ako se i desilo, može na prste jedne ruke da se izbroji. Imala je principe kojih se držala i jednostavne odgovore na iste: "Pa gde ide da žensko mlatara sa smrdljivim đubretom, na šta to liči, lepa žena i đubre, fuj (ta scena joj je bila horor, očigledno ), a i usisavanje je muški posao, treba da se zapne i ispod svega zavuče, a i šta im fali..." I tako i deda i ujkica i tata i bate i poglavica a i Mali Od Hladnog Oružja usisavaju i bacaju đubre

Sve ostalo smo radile (well, osim menjanja gumica, štekera, osigurača itd, mada ima nekih koji se i u to razumeju ), ili u saradnji sa muškima, pomagali se u svemu, ali ono što sam gore navela je bila striktna podela na muško-žensko i to je tako moralo da bude

Ništa mi drugo nije specijalno teško niti mrzim
Dekontaminacija daljinskih upravljača mi je uža specijalnost
I can wash the dishes faster than mašina

Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice