Pregled pojedinačne poruke
„Lov na leptirove“ serija na RTS-u
staro
  (#1 (permalink))
silvia
Moderator
silvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimumsilvia je dostigao maksimum

Član od: 01.11.2006.
Poslednji login: juče 16:27
Pol: Žensko
Godine: 30
„Lov na leptirove“ serija na RTS-u - 21.07.2007, 20:26

„Lov na leptirove“ serija na RTS-u

Jedan od naših najpoznatijih scenarista Gordan Mihić u dogovoru sa RTS-om ove jeseni počinje da snima seriju i film „Lov na leptirove“ koju će producirati Ljubiša Samardžić i Ivana Mihić.

Gordan Mihić, tvorac legendarnih serija „Kamiondžije“, „Sivi dom“, „Gore dole“..., za „Blic“ kaže da se raduje novom projektu.
- Veoma sam zadovoljan kako je proteklo repriziranje moje serije „Gore dole“ na RTS-u. Serija je imala tako veliku gledanost da su me čelni ljudi Javnog servisa pozvali na novu saradnju. Kao plod zajedničkog dogovora nastaće serija „Lov na leptirove“ - kaže Gordan Mihić, koji će kao reditelja angažovati Ljubišu Samardžića.
- Režiju će raditi moj kolega i prijatelj Ljubiša Samardžić. Za početak se radi trinaest epizoda, a u celom projektu važnu ulogu ima i moja ćerka Ivana, koja se već dokazala kao producent i glumica. Pretpostavljam da će takav tim uz podršku RTS-a napraviti seriju koju će ljudi gledati - dodaje Mihić i otkriva radnju serije.
- „Lov na leptirove“ je jedna složena melodramska priča, a sve se dešava u Banatu revolucionarne 1848. godine. To je bio istorijski veoma zanimljiv period kada je u Budimpešti izbila revolucija i kada je jedan broj generala pokušao da svrgne carski režim. U borbama pobunjenika i carske vojske više puta stradali su mali gradovi u Banatu. U tako zanimljiv period situirao sam klasičnu romantičnu priču o ljubavi mlade slikarke i lekara - kaže Gordan Mihić, koji ovih dana radi i na nekim drugim filomovima, privodi kraju pripreme oko trećeg nastavka filma „Balkan ekspres“ sa Brankom Baletićem, a nemački reditelj Vait Haimer je uradio film „Apsurdistan“ po njegovom scenariju.
- Film nemačkog kolege će biti komedija apsurda - kaže Gordan Mihić.

izvori:net

Ono što može i biti i ne biti uvek se, na kraju krajeva, pokori onome što mora biti.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice