Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: KONTRACEPCIJA - zaštita od neželjene trudnoće
staro
  (#14 (permalink))
DrinChe
just en
DrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimumDrinChe je dostigao maksimum

Član od: 08.07.2007.
Poslednji login: danas 13:04
Pol: Žensko
Odgovor: KONTRACEPCIJA - zaštita od neželjene trudnoće - 17.07.2007, 22:08

Letnji meseci u jeku,hormoni divljaju , a o zastiti ni reci od aprila!Tc c c
Pisem u drugom licu jednine,a vazi za sve i do daljnjeg-do nekih novih,a boljih odgovora.
Citat:
nattydread kaže: Pogledaj poruku
imam i pitanje, u stvari dilemu... meni je moja ginekologica rekla da spermatozoidi zive do 72 sata, pa me buni onih 48 sati...mada kontam da su to mozda razlicite teorije. naravno, to ne mijenja cinjenicu da je teskt opsiran, informativan i odlican.
Ne treba da te buni,u pravu je tvoj lekar.Zive spermatozoidi cak i do famoznih 72 sata,ALI u materici.Van nje – ne duze od nekih 15ak minuta.
Ako te zanima njihov zivot u materici,znaci da kontracepcije nema ili da par minuta posle ejakulacije zapocinje sledeci odnos ,dok su nehatom zaboravljeni spermatozidi jos zivi i sposobni za oplodnju.
O plodnim danima je vec receno,samo sto je svaki organizam prica za sebe.Zato je dobro da i kada nema nikakvih gin.problema, uz jedan(pa i dva) redovna godisnja pregleda,uraditi i analizu krvi i uraditi i hormonski status sto je jako lako ,bezbolno,pa i jeftino(dace ti ginekolog uput za drzavnu ustanovu).Treceg,cetrnaestog i dvadest prvog dana ciklusa das krv i dobijes podatke o svojim hormonima(LH,FSH,progesteron,testosteron,prolaktin i estradiol --------- ovo da znas ako se ipak odlucis za neku pvt laboratoriju).Tako ces uz sve ostalo sto kaze manuelni,ultrazvucni i laboratorijski pregled,dobiti i korisnu informaciju o tome kako saradjuju tvoji jajnici sa hipofizom .Veza reproduktivni organi-mozak nije zanemarljiva ni u zastiti od nezeljene trudnoce(kao i u onom lepsem-ocekivanju zeljene) i za kraj - najbolja zastita od svega nezeljenog i jeste i pocinje u glavi.O tome,na nekoj drugoj temi.
Sve najbolje!
Dr.inChe

" Živim zbog sela, meni je svejedno" - reče popadija.
" I ja pišem zbog drugih, meni je sve jasno " - odgovorih.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice