Cene i performanse su uvek bile približne za AMD i Intel. 1-2 sekunde razlike za bilo kakav ozbiljan posao. Isto radi Intel na 32-bit intel 2.8 i 64-bit AMD 3000+. To mi je u kući pa mi verujte na reč. Namerno to kažem jer za sada možete napraviti 64-bit mašinu da vam radi neki određeni posao, ali i dalje nema tone i tone software-a bez kojeg vam je život mizerija
Za igranje je smešno pominjati procesor kao stavku. I za one naj novije jer su u prodaji minimum 2.8 64-bit procesori koji sve to teraju. Takođe igrači žele Core Duo, kao da će da igraju dve igre odjedamput
Što se tiče clock-ovanja procesora, postoje serije obe firme koji se bolje ili lošije klokuju. Klokovanje je hobi, a ja ne znam čoveka kojem treba procesorska moć, a da je kupio dvoprocesorski workstation ili 2 računara po ceni jednog i mrežno koristio procesore. Računar koji je dobar za overclock je najčešće utoliko i skuplji jer je potrebna solidna memorija i ploča +neki hlađenje koje ide i do 50evra...
AMD pokušava da diktira cene i tehnologiju još od 2000. godine, ali ih Intel bez problema prati. Mislim da je nebitno ko je prvi izradio 64-bit procesor (ne izmislio, jer je to odavno izmišljeno), i da je u jednom trenutku Intel-ov Opteron bio najmoćniji i naravno najskuplji dostupan procesor.
Bitno je pomenuti da ljudi nemaju dodira sa previše procesora i da staju na stranu jedne od firmi na osnovu članaka i internet informacija, koje su često i reklama. Pa se onda čak nazivaju jedni druge "Intel-ovci" ili "AMD-ovci" +epiteti