Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Intel ili AMD
staro
  (#16 (permalink))
PropelerZviz
a bio je cool tip
PropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen članPropelerZviz je savršen član

Član od: 03.11.2006.
Poslednji login: juče 14:37
Pol: Muško
Godine: 28
Odgovor: Intel ili AMD - 17.07.2007, 16:49

Cene i performanse su uvek bile približne za AMD i Intel. 1-2 sekunde razlike za bilo kakav ozbiljan posao. Isto radi Intel na 32-bit intel 2.8 i 64-bit AMD 3000+. To mi je u kući pa mi verujte na reč. Namerno to kažem jer za sada možete napraviti 64-bit mašinu da vam radi neki određeni posao, ali i dalje nema tone i tone software-a bez kojeg vam je život mizerija
Za igranje je smešno pominjati procesor kao stavku. I za one naj novije jer su u prodaji minimum 2.8 64-bit procesori koji sve to teraju. Takođe igrači žele Core Duo, kao da će da igraju dve igre odjedamput

Što se tiče clock-ovanja procesora, postoje serije obe firme koji se bolje ili lošije klokuju. Klokovanje je hobi, a ja ne znam čoveka kojem treba procesorska moć, a da je kupio dvoprocesorski workstation ili 2 računara po ceni jednog i mrežno koristio procesore. Računar koji je dobar za overclock je najčešće utoliko i skuplji jer je potrebna solidna memorija i ploča +neki hlađenje koje ide i do 50evra...

AMD pokušava da diktira cene i tehnologiju još od 2000. godine, ali ih Intel bez problema prati. Mislim da je nebitno ko je prvi izradio 64-bit procesor (ne izmislio, jer je to odavno izmišljeno), i da je u jednom trenutku Intel-ov Opteron bio najmoćniji i naravno najskuplji dostupan procesor.

Bitno je pomenuti da ljudi nemaju dodira sa previše procesora i da staju na stranu jedne od firmi na osnovu članaka i internet informacija, koje su često i reklama. Pa se onda čak nazivaju jedni druge "Intel-ovci" ili "AMD-ovci" +epiteti

Slusaj baba dobro, ja sam MC Penzioner,
ne treba mi kviz da budem milioner.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice