Citat:
valterbraniSA kaže:
SWBA
Ti si u svom postu ustvari tacno detektovao najveci problem koji dovodi do toga da je cak i obicno ispijanje kafe ljudi razlicitih nacija "cudo nevidjeno".
|
Samo sam realno sagledao sliku trenutnog stanja u BiH. Koliko god se mi trudili da nastavimo sa svojim zivotima ne razmisljajuci o politici ona je tu da nam uvijek zada nove glavobolje.
I od mene imas punu podrsku za pokrenutu inicijativu. Pomirenje nam je neminovno ako zelimo da zivimo zivot dostojan covjeka, ali treba jos dosta vremena da prodje da bi se to normalizovalo.
Uvijek sam spreman za nova poznanstva i imao sam prilika da upoznam i ljude drugih nacija i posle rata. Sa pojedinim sam i danas u kontaktu. Ali uvijek kada se sretnemo na kafi/kavi/kahvi ili cemu vec teme rata se zaobilaze nasiroko. A kada neko nekim slucajem dobaci nesto na tu temu svi odjednom zacutimo, pokupimo se i svako u svoj tabor da sa "svojima" prodiskutuje o tom. I tako u nedogled. Znaci povjerenje nam je jos uvijek na nuli ako ne i u debelom minusu i na tom treba i te kako da se radi.