Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Traženje posla
staro
  (#8 (permalink))
gogothegreat
Todd Anderson
gogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan člangogothegreat je naprosto sjajan član

Član od: 15.03.2006.
Poslednji login: 27.12.2007 10:27
Pol: Muško
Godine: 42
Odgovor: Traženje posla - 23.06.2006, 17:58

Znači, na osnovu višegodišnjeg iskustva mogu reći samo jedno - posla ima za svakog ko želi da radi!
Evo, uzmimo, na primer, moj slučaj. Uskoro će 20 dugih godinica kako radim u državnoj službi (na šta je ubedljivo najponosnija moja tašta ), tačnije u Vojsci (valjda sad konačno) Srbije. Najteže je bilo tokom usranih 90-tih kada sam od plate mogao da kupim deci kesicu "Smoki-ja". Tavorilo se tih godina i najjači osećaj bilo je beznađe! Međutim, kad ono onomad pade imperija pokojnog Slobe klempavog, zakači i mene talas entuzijazma te ubedih ženu (na jedvite jade) da bi kupovina kompjutOra bila dobra investicija! Odmah se dadoh u potragu za poslom i prvo što sam našao je jedna lokalna firma koja je valjda sa nekim kosovsko-metohijskim i južnoprugaškim opštinama sklopila ugovor oko prevođenja matičnih, venčanih, knjiga umrlih (Bog dušu da im prosti) i knjiga državljana u elektronski format. Ljudi, koja je to robija bila! Dobiješ program koji ti u gornjem prozoru prikazuje skeniranu sliku iz matične knjige rođenih, na primer, a u donjem prozoru imaš tabelu gde treba da unosiš podatke koje pročitaš sa onog švrakopisa iz gornjeg prozora! A oni matičari, to pola nepismeno, jebo ih Sveti Alimpije! Ne mereš pročitat, ispadoše oči. Radio sam k'o crnac, a slično sam bio i plaćen (valjda je blo nešto kao 2 dinara druže po jednom zapisu). Uglavnom, znam da su mi oči ispale jedno 2 meseca, a zaradio sam tričavih 100 marona! Ali ipak, znate kako je - sve što dođe ta trane mlogo je slatko!

Nešto kasnije, prijavih se za posao prevodioca u jednoj izdavačkoj kući i, nakon što sam se dobro pokazao na probnim prevodima, dobijem posao koji sa uspehom obavljam evo već više od 4 godine i vrlo sam zadovoljan ovom dodatnom zaradom, koja mi je omogućila da sebi i svojoj porodici priuštim mnogo toga što inače ne bih bio u stanju.

Još jedna važna stvar, i ujedno savet mlađima, jeste da se treba stalno prijavljivati za nove poslove, dok već obavljate neki drugi posao, onako, u stilu, neka se nađe! Tako sam se, recimo, početkom ove godine prijavio za posao na Krstarici i bio sam na razgovoru sa menadžerima ove firme i oni su mi dodelili posao vezan za korisničku podršku, ali sam ponuđenim novcem bio više nego razočaran (zaista sramotna cifra), tako da sam ih otkačio!

A evo, baš pre par nedelja išao sam na preliminarno testiranje za posao honorarnog prevodioca u jednoj beogradskoj Internet firmi i - dobio posao koji je bolje plaćen od onog koji trenutno obavljam!

Uhh.. baš se raspričah... Sve u svemu, namera mi je bila da one koji pročitaju ovo moje poduže pisanije ohrabrim da neprekidno traže posao - ima toga danas puno - sve dok ne nađu onaj koji im odgovara, pa čak i da i nakon toga nastave sa potragom, jer uvek i od dobrog ima bolje!

Svim forumašima koji traže posao, od srca želim puno uspeha!

Volim te kad pričaš, u svom ovom ludilu...

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice