Pregled pojedinačne poruke
Odgovor: Fildžan viška
staro
  (#6 (permalink))
swba
typingerrormaker :)
swba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimumswba je dostigao maksimum

Član od: 12.03.2006.
Poslednji login: 12.08.2008 07:33
Pol: Muško
Godine: 27
Odgovor: Fildžan viška - 23.06.2006, 08:24

Pozdrav i od mene koji moderise sa sasvim druge strane svijeta kako rece Necro

E sad da se mi vratimo na nasu Bosnu i Hercegovinu. Da li je moguc suzivot je tesko pitanje. Iako smo 11 godina daleko od rata, rata oruzjem, mislim da smo jos uvijek daleko zaglibljeni svako u svom rovu sa strahom gledajuci u drugu stranu. Toj nasoj rovovskoj podjeli su krivi ni manje niivise nego nasi politicari sa sve previsokim predstavnicima (kako je koji se smjenjivao nista bolji od predhodnika nije bio). Iskreno prvi sam spreman da pruzim ruku pomirenja i krenemo dalje ali bojim se da nas je koji ovako razmisljamo premalo. I dalje nas uzimaju na caku nacionalnih interesa. Ako je u drugom entitetu palo vise kise odma' se povlace nacionalni interesi i buca se u prsa toboznjim ugrozavanjem sa druge strane, kojim cudom samo Bog zna. I sve dok je cuvena koalicija SDA-SDS-HDZ na vlasti nama nema napred. Jer fakat njima tako i odgovara. I jos na to dadamo vjerske vodje i njihove izjave kod kojih prednjaci islamski poglavar efendija Ceric slika postaje jos gora.
Kako dalje? Da li uposte ovako zbunjeni i zbrkani u istom loncu mozemo dalje? Tesko! Svi drugi se bave pitanjima ekonomije a samo je kod nas bitnije za koga se navija u Banjoj Luci i Mostaru. I zato po ko zna koji put kazem da je za mene bolje da krenemo svako svojim putem. Jer fakat da nikada nece sve tri strane biti zadovoljene i uvijek cemo biti odlicna podloga za nove sukobe. Kad god se nekom domacem il' stranom velikanu digne kurac na nas ce prvo da se izdrkava, i to je ono sto me plasi.
Najvise sto me boli je to sto je jadni napaceni narod jos uvijek samo marioneta za ispunjavanje necijih ciljeva. Narod ko narod bi se i pomirio nekako i poceli bi da kafendisu ko i prije ali sa ovakvom politickom scenom mislim da smo daleko od toga.
Izbori idu na jesen i tek ce sad poceti da pljuste cestitke sa svih strana... i dok se zaborave prodje nam jos jedan voz.. i ko zna koliko jos tako dugo

You're not your job. You're not how much money you have in the bank. You're not the car you drive. You're not your fucking khakis. You're the all-singing, all-dancing crap of the world.

Odgovor sa citatom Povratak na vrh stranice